Grecii de la ATE Bank, filiala locală a băncii agricole a Greciei, caută clienţi pentru închirierea de spaţii în unsprezece sucursale din ţară - Baia Mare, Constanţa, Oradea, Brăila, Craiova, Piteşti, Braşov, Galaţi, Târgu-Jiu, Cluj-Napoca şi Iaşi.

20010-b-atebraila.jpgÎn general, spaţiile sunt generoase, unele având şi etaj. De exemplu, la Constanţa etajul are o suprafaţă de 255 de metri pătraţi, arie care poate găzdui un magazin de mărime considerabilă. La Braşov, parterul are suprafaţa de 292 de metri pătraţi, la fel şi etajul.

Reprezentanţii ATE Bank afirmă că este vorba despre optimizeaza reţelei de unităţi, iar spaţiile unor sucursale - proprietatea băncii încă de la începutul deceniului trecut, aflate la închiriere, reprezintă spaţii excedentare destinate în prezent a fi oferite altor companii care au nevoie de sedii mai mari. «Acţiunea este una obişnuită de optimizare a costurilor operaţionale şi nu reprezintă sub nicio formă restrângerea activităţii bancare, ci eficientizarea acesteia», susţine ATE Bank.

Mişcarea are însă loc în contextul în care banca-mamă, controlată de statul elen, a anunţat în luna mai că vrea să vândă afacerile locale până cel târziu în 2012, conform unui plan de restructurare profundă aprobat de Comisia Europeană.


Sursa

26 July 2011