La Teatrul Naţional Bucureşti, în această seară are loc vernisajul principalei expoziţii a Bienalei, ce cuprinde 171 lucrări de arhitectură selectate de juriu pentru etapa finală a concursului.

14005-.jpgBienala are şase secţiuni de concurs: proiecte de arhitectură cu suprafeţe mai mari de 1.000 mp, proiecte de arhitectură cu suprafeţe mai mici de 1.000 mp, urbanism şi lucrări publice, arhitectură de interior şi design de obiect, restaurarea monumentelor de arhitectură şi reabilitarea clădirilor şi publicaţie de arhitectură.

Juriul va delibera până pe 26 octombrie, când vor fi anunţate premiile.

Toate proiectele expuse la Bienală sunt puse în operă în România, în ultimii doi ani, fiind selectate doar lucrări care au fost executate în procent de peste 90% la data intrării în concurs.

Timp de o lună începând de astăzi publicul le va putea vedea la la Galeria 3/4, etaj 3, Teatrul Naţional Bucureşti (intrarea pe lângă Casa de Bilete), spaţiu al MNAC.

În emisiunea Casa Perfectă de astăzi, de la ora 13,30 la RFI, invitat este doamna arhitect Mariana Celac, comisar al juriului Bienalei de Arhitectură.


1 October 2010