In urma cu 2-3 ani, cu 100.000 de euro iti puteai achizitiona un apartament de 2 camere, iar astazi poti cumpara doua, a precizat Razvan Muntean, director general al Imopedia.ro, pentru Money.ro.

 Ce poti face astazi cu 100.000 de euro ?

"În 2010, variaţiile de preţuri medii nu vor fi atât de spectaculoase ca în 2009, ci se vor poziţiona în plaja de 10%. Cu toate acestea, preţurile unor locuinţe vor putea suferi corecţii chiar de peste 30%, cauzate de nevoia punctuală de cash a unor proprietari.

Acest fenoment este specific perioadei de criză, cu atât mai mult cu cât semnalele de redresare economică sunt tot mai slabe. De aceea, este recomandat ca un cumpărător să-şi extindă cât mai mult spectrul cererii pentru a putea acoperi cât mai mult piaţa imobiliară, din care să absoarbă cât mai multe astfel de oportunitati. În orice moment trebuie avută în vedere valoarea pe care o va avea respectiva proprietate peste 20-30 de ani. De aceea, o evaluare sau consultanţa din partea unei companii de specialitate, fără interes în tranzacţie, v-ar oferi mai multă siguranţa, declara pentru Money.ro , Razvan Muntean, Manager General Imopedia.

Dacă cei 100.000 de euro nu sunt destinaţi unui scop locativ imediat, atunci focalizarea spre terenuri agricole sau păduri bine poziţionate este o alternativă în această perioadă, dat fiind că proprietarii acestora se aşteaptă cel mai puţin la o vânzare în contextul actual şi sunt dispuşi să lase foarte mult la preţ." a mai adaugat acesta.

O privire pe listingul de oferte de pe portalul imobiliar IMOPEDIA.ro ne arata:

Cu 100.000 de euro poti achizitiona:


Cristian Ustinescu, Director de Investiţii, DTZ Echinox este de parere ca "În 2010, suma de 100.000 de euro poate fi investită într-un fond închis, care aduce un randament cuprins între 10-15 % pe an. Acesta este un randament realist, rezervat. În condiţiile în care randamentul aşteptat creşte, profilul investiţiei devine mai riscant. Astfel, suma de 100.000 de euro se va cumula cu alte sute de mii şi vor totaliza 2-3 milioane de euro, care oferă o bază realistă pentru o investiţie. Avantajul unor astfel de investiţii este acela că se beneficiază de dividende din prima zi," a mai declarat acesta pentru Money.ro.



6 April 2010