Asociatia Romana a Agentiilor Imobiliare (ARAI) anunta deschiderea celei de-a III-a editii a Congresului International Imobiliar Bucuresti si a primei editii a expozitiei imobiliare SIB Expo, evenimente reunite sub egida Salonului Imobiliar Bucuresti.

Evenimentul, care se desfasoara la Bucuresti- in perioada 11-14 septembrie 2008-, faciliteaza intalnirea profesionistilor imobiliari din Romania si strainatate cu reprezentantii dezvoltatorilor de proiecte imobiliare si autoritatilor publice locale, cu bancherii implicati in finantarea sectorului imobiliar, cu reprezentantii unor importante societati de avocatura si audit, specializate in tranzactii imobiliare si cu reprezentantii dezvoltatorilor de solutii IT pentru domeniul imobiliar.

Au onorat invitatia noastra Dl. Sorin Oprescu, Primar General, Primaria Municipiului Bucuresti, Dl. Horia Irimia, Secretar de Stat, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si al Locuintelor, Dl. Dan Iliescu, Consilier al Primului Ministru, Guvernul Romaniei.

Expozitia imobiliara SIB Expo, desfasurata in Piata Revolutiei, in perioada 11 – 14 septembrie 2008, se adreseaza cu precadere clientului final. Firmele inscrise in expozitie prezinta cele mai noi proiecte rezidentiale, de birouri si retail.

Organizatorii estimeaza o importanta prezenta a audientei la congres, datorita interesului manifestat pentru domeniul imobiliar, dar si pentru tematicile dezbatute. In congres vor fi prezenti investitori, dezvoltatori, fonduri de investitii, consultanti, atat din tara cat si din strainatate. Tema centrala a congresului este criza financiara din imobiliare si efectul acesteia asupra intregii economii. Nu neglijam impactul noilor tehnologii asupra industriei sau aspectele legislative.

Congresul International Imobiliar Bucuresti, la a treia sa editie, este alcatuit din trei sesiuni de prezentari si dezbateri, care se refera la subiecte de real interes pentru profesionistii sectorului imobiliar: criza financiara in domeniul imobiliar, noi tehnologii in real estate si- nu in ultimul rand- tendintele pietei imobiliare. In cadrul sesiunii “Piata imobiliara, incotro?”, ARAI va aborda problema reglementarii activitatii imobiliare in Romania, proiect legislativ.

Despre ARAI:

Asociatia Romana a Agentiilor Imobiliare (ARAI) si-a propus in cei 13 ani care au trecut de la infiintare sa faca pasi concreti pentru cresterea gradului de pregatire profesionala si specializare a agentilor imobiliari. Pe langa cursul de agent imobiliar nivel baza si cel de agent imobiliar specialist, ARAI a oferit agentilor imobiliari posibilitatea de a deveni CERTIFIED INTERNATIONAL PROPERTY SPECIALIST (CIPS), prin care acestia s-au putut familiariza cu metodele, practicile si particularitatile tranzactiilor imobiliare de pe patru continente: Europa, America, Asia si Australia. De asemenea, ARAI a oferit agentilor imobiliari si posibilitatea de a obtine certificare pe plan european prin intermediul CEREAN INTERNATIONAL REAL ESTATE COURSE.

In scopul reglementarii pietei imobiliare romanesti, ARAI a demarat impreuna cu ASRO (Asociatia Romana de Standardizare) realizarea Standardului profesional romanesc, compatibil cu cel european, valabil in toate tarile Uniunii Europene.

ARAI desfasoara o intensa activitate internationala, fiind membra a CEI (Confederatia Imobiliara Europeana), CEREAN (Asociatia Imobiliara Central Europeana) si avand un parteneriat cu NAR (Asociatia Nationala a Agentiilor Imobiliare) din SUA.

In prezent, Vicepresedintele ARAI Cristian Popescu–Ialomita este si Vicepresedinte CEI, iar Vicepresedintele ARAI Dan A. Negulescu este si Presedinte CEREAN.

Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati:

Raluca Badea
ITS Events Management
[email protected]
0730 024 681

11 septembrie 2008