Membru al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor din România (ANEVAR) din anul 1994, Filip Stoica a preluat mandatul de Preşedinte al Asociaţiei începând cu 1 ianuarie 2010, pentru o perioadă de doi ani. El l-a înlocuit astfel pe Adrian Vascu, Preşedintele ANEVAR în perioada 2008-2009.

Statutul Asociaţiei prevede mandate prezidenţiale de câte doi ani. De asemenea, fiecare Prim-vicepreşedinte este ales cu doi ani înainte de a prelua funcţia de Preşedinte ANEVAR, ajungând astfel să cunoască foarte bine organizaţia şi să asigure continuitatea strategiei şi a relaţiilor de parteneriat ale Asociaţiei.

Filip Stoica este lector ANEVAR din anul 2006, iar anul trecut a obţinut şi calitatea de MAA - Membru Acreditat ANEVAR. Este, de asemenea, Expert Contabil în cadrul Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR), Auditor Financiar, membru şi formator în cadrul Camerei Auditorilor Financiari din România (CAFR) şi Consultant Fiscal, membru al Camerei Consultanţilor Fiscali din România (CCF).

Filip Stoica este absolvent al Universităţii „Al. I. Cuza" din Iaşi, Facultatea de Ştiinţe Economice şi autor al unui număr semnificativ de comunicări ştiinţifice şi lucrări în domeniul economic-financiar.

Despre ANEVAR

Înfiinţată în 1992, ANEVAR este o societate independentă care promovează standardele şi practicile profesionale în domeniul evaluării. ANEVAR reprezintă peste 5500 de membri titulari persoane fizice şi 248 de companii care deţin calitatea de membri asociaţi.

Printre activităţile ANEVAR se numără: promovarea standardelor profesionale recunoscute pe plan internaţional şi implementarea lor în rândul membrilor asociaţiei, organizarea de cursuri de formare profesională pentru obţinerea calităţii de membru, organizarea de cursuri şi seminarii de pregătire profesională continuă, traducerea şi publicarea unor cărţi de specialitate, organizarea de conferinţe şi simpozioane pentru dezbaterea problemelor cu care se confruntă profesia, formarea de lectori profesionişti, participarea la elaborarea unor acte normative, promovarea normelor etice şi de conduită şi urmărirea respectării acestora.

Asociaţia este membru al Consiliului pentru Standarde Internaţionale de Evaluare (IVSC), al Grupului European de Asociaţiilor de Evaluatori (TEGoVA) şi al Asociaţiei Mondiale a Organizaţiilor de Evaluatori (WAVO), şi a stabilit relaţii de cooperare şi cu alte institute de profil din SUA şi Europa.

 

 

21 January 2010