Proprietarii ansamblului Asmita Gardens, investiţie de 120 milioane euro pentru circa 800 apartamente, nu au vândut în trimestrul al doilea nicio locuinţă, iar dezvoltatorii continuă discuţiile cu finanţatorul Alpha Bank, pentru restructurea creditului, aflat din punct de vedere tehnic în default.

20268-asmita-principal.jpg"În al doilea trimestru nu a mai fost vândut niciun apartemant nici în faza 1, nici în 2. Procedurile legale împotriva companiei de construcţii (Strabag-n.r.) continuă atât la instanţa locală, cât şi cea internaţională. În stadiul actual al acestor proceduri este dificil să avansăm în obţinerea unui rezultat pozitiv", se arată într-un raport al European Convergence Development Company (ECDC), care deţine jumătate din proiect. Celălalt partener în proiect este compania indiană Asmita.

Dezvoltatorii se află de circa doi ani într-un litigiu cu antreprenorul Strabag, care nu a fina­lizat testarea utilităţilor pentru a definitiva recepţia apartamentelor.

În raport se menţionează că lucrările de finalizare a proiectului sunt în continuare suspendate din cauza negocierilor dintre partenerii în investiţie şi banca finanţatoare pentru deblocarea pe termen scurt a fondurilor necesare livrării complexului şi apoi rezolvării problemelor cu compania de construcţie.


Sursa

9 August 2011