ASIGURAREA LOCUINTEI
Ziarul Ziarul - 12.01.2006
 

Vrei sa fii prevazator si sa nu ramai fara casa si doar cu hainele de pe tine in cazul unor calamitati naturale? Asigura-ti locuinta si bunurile personale.

In cazul blocurilor, prin locuinta se intelege apartamentul. In cazul gospodariilor din mediul urban sau rural locuintele sunt casa, vila, cabana sau alta constructie destinata locuirii permanente sau temporare (casa de vacanta).

CE SE ASIGURA

Potrivit informatiilor prezentate de Bursa Asigurarilor, locuinta se asigura in integritatea ei constructiva. Concret, este vorba de fundatie, soclu, pereti, plansee, acoperis, pardoseli, ferestre, usi, scari, putul liftului. De asemenea, se asigura ca facand parte din locuinta si conductele de alimentare cu apa (inclusiv caloriferele) din interiorul constructiei, conductele de canalizare ulterioare, obiectele sanitare, instalatia electrica a cladirii, tavanele false si corpurile de iluminat tip plafoniera sau spot inglobate in acestea.

RISCURI ASIGURATE

Asiguratorii au in constructia politei o grupa care cuprinde riscurile de baza: incendiu, carbonizare totala sau partiala, trasnet, explozie; caderea aparatelor de zbor (aeronave si vehicule spatiale), a unor parti ale acestora sau a obiectelor transportate etc. In plus, mai este oferita si o polita tip "TOATE RISCURILE", care cuprinde riscurile prevazute in polita de baza, plus cutremur de pamant, inundatii si aluviuni, furtuna, uragan, vijelie, tornada, ploaie torentiala, inundatii.

COSTURI

In functie de dimensiunile casei, valoarea de piata, anul constructiei si riscurile asigurate, pretul unei polite de asigurare incepe de la 80 de euro pe an pana la cateva mii de euro pe an. La suma se mai pot adauga intre 70 si 300 euro pentru asigurarea bunurilor din casa.

 

Arpad Dobre - Ziarul Ziarul
 

12 January 2006