Niciun proiect urban nu fost dezvoltat in Romania dupa revolutie si, mai mult, au fost facute greseli majore care au efect vizibil in urbanism, a declarat Gheorghe Patrascu, arhitectul-sef al Capitalei, in cadrul Forumului Financiar organizat de Forum Invest.

Gheorghe Patrascu a spus ca niciun proiect urban nu fost dezvoltat in Romania dupa Revolutie si ar trebui sa ne intrebam de ce nu mai suntem capabili sa asiguram dezvoltarea orasului. In opinia sa, au fost facute greseli majore cu efect in urbanism, una dintre aceste greseli fiind vanzarea de locuinte pe bonuri electrole, care a facut din Romania o tara cu "o gramada de proprietari care nu sunt capabili sa isi intretina proprietatea".

O alta greseala majora semnalata de arhitectul-sef al Capitalei este transformarea terenurilor agricole in terenuri construibile, care a permis specula imobiliara.

"Urbanism fara putina dictatura nu exista. Noi permitem orice, aici este problema. In Bucuresti au aparut o multime de dezvoltari care au afectat viata comunitatii. Cred ca a sosit momentul sa se realizeze o coalitie intrei cei care pot gandi mai mult decat lungul nasului", a adaugat Patrascu.

Arhitectul-sef al Capitalei este de parere ca initiativele de dezvoltari imobiliare de mici dimensiuni trebuie controlate, intrucat in Romania a inceput sa construiasca aproape oricine si partea calitativa lasa tot mai mult de dorit.

Sursa

26 mai 2010