Grupul israelian GTC a reconfirmat deschi­derea mallului Galleria din Arad în toamna acestui an, al treilea centru comercial din oraş, în care a fost atras pe lista de chiriaşi şi grupul spaniol Inditex.

19237-arad-09.jpgDeschiderea mallului Galleria din Arad, în toamna acestui an, va aduce oraşul din vestul ţării în "clubul" restrâns de localităţi în care sunt operaţionale cel puţin trei centre comerciale de mari di­men­siuni, din care mai fac parte Bu­cureşti, Iaşi, Suceava, Piteşti şi Constanţa.

Oarecum surprinzător, Timişoara, Cluj sau Craiova, oraşe mai mari şi mai puternice decât Aradul sau Suceava, nu intră pe lista oraşelor cu cel puţin trei proiecte mari de retail.

GTC, care de­ţine pe piaţa lo­ca­lă alte trei malluri Galleria în Buzău, Piatra-Neamţ şi Su­cea­va, a închiriat re­cent un contract cu grupul spaniol Inditex care va opera în mall magazine Zara, Bershka, Stradivarius şi Pull&Bear.

Mallul Galleria va avea o su­prafaţă închiriabilă de 33.600 mp şi a ajuns la un grad de pre­închiriere de 85% după ce Inditex a în­chiriat spaţii de 3.700 de metri pătraţi. Prin­cipalul chiriaş al Galleria Arad este re­ţeaua de hiper­marketuri Cora, care a în­chiriat un spaţiu de 9.000 de metri pătraţi, pe lista de chiriaşi mai găsindu-se Altex, Cinema City, Reserved sau Sprider.

Galleria Arad se află pe strada Aurel Vlaicu, pe care au fost anunţate cinci pro­iec­te de centre comerciale, dintre care până în prezent au fost finalizate două - Atrium Center şi Armonia Center, cel din urmă situat la ieşirea din oraş către Nădlac.

Competiţia din Arad pe bugetele de cumpărături va ajunge astfel la fel de acer­bă ca în Suceava, unde funcţionează în prezent proiectele Iulius Mall, Shop­ping City şi Galleria.

Alte oraşe cu o competiţie puternică între centre comerciale se anunţă a fi Constanţa, unde în toamnă este anunţată deschiderea mallului Maritimo, iar pentru anul viitor proiectul Corall, în ciuda faptului că în oraş sunt deja trei centre comerciale, în timp ce la Oradea în prezent funcţionează două astfel de centre, dar până anul viitor numărul proiectelor s-ar putea dubla, ca urmare a deschiderii Prima Shopping Center şi Oradea Shopping City.

Între segmentele pieţei imobiliare, centrele comerciale par a fi prima "subpiaţă" ce pare a fi ieşit din criză, în condiţiile în care în toamna acestui an ar trebui finalizate 5-6 proiecte, faţă de doar o singură inaugurare în toamna anului trecut.


Sursa

16 June 2011