Asociaţia Română a Antreprenorilor de Construcţii (ARACO) a solicitat, printr-o scrisoare deschisă către premierul Emil Boc, plata urgentă a datoriilor Guvernului către societăţile de construcţii.

15554-strabag_ar_putea_bloca_din_nou_lucrarile_la_asm.jpgCompania austriacă de construcţii Strabag ameninţă din nou cu oprirea lucrărilor la complexul rezidenţial Asmita Gardnes, aflat în proprietatea fondului de investiţii Charlemagne şi a companiei indiene Asmita, pentru neplata lucrărilor efectuate ce se ridică la 5,8 mil. euro şi cere penalizări de întârziere care se ridică la 2,5 mil. euro.

"Apreciem ca salutară intenţia asumată de Guvernul pe care îl conduceţi de a asigura în primul semestru din 2011 o sumă de șapte miliarde de euro pentru investiţii, însă succesul şi finalizarea acestei politici pe termen scurt trebuie concertate dinamic şi rapid cu achitarea urgentă a datoriilor acumulate către societăţile de construcţii", se arată în documentul transmis lui Boc.

ARACO vrea să ştie calendarul de plată a creanţelor către sectorul de construcţii, structura şi obiectivele de investiţii care urmează a fi finanţate şi/sau licitate în primul semestru din 2011.

Totodată reprezentanţii constructorilor cer să fie informaţi despre măsurile necesare de eşalonare a plăţii datoriilor şi/sau penalizărilor către bugetele de stat şi de asigurări sociale pe care intenţionează Guvernul să le promoveze începând cu exerciţiul financiar 2011.


Sursa

8 December 2010