Restaurante, un club Vip şi unul de noapte, spaţii ludice, bazine de înot şi alte construcţii secundare întinse pe cinci hectare din Parcul Tineretului. Pe scurt, este vorba despre proiectul Aqua Parc ce va betona cinci hectare din spaţiul verde.

sursa: www.realitatea.netContractul de asociere dintre Administraţia Parcuri şi Lacuri şi societatea BLUE CIEL a fost făcut pe genunchi, fără a se respecta legislaţia în vigoare. Inclusiv situaţia juridică a terenului ridică multe semne de întrebare. Există două intabulări ale aceluiaşi teren, făcute pe rând de Primăria Capitalei 
în 2008 şi de BLUE CIEL în 2009.

Fără a cere acordul Consiliului General al Capitalei şi chiar al bucureştenilor, având în vedere că este un proiect de anvergură, amplasat pe domeniul public, în Parcul Tineretului, Radu Popa, directorul Administraţiei Lacuri şi Parcuri, a încheiat un parteneriat public-privat cu societatea BLUE CIEL, reprezentată de Marcel Toader.

Palma a fost bătută la 29.04.2009, valabilitatea actului fiind de 25 de ani, terenul pus la bătaie având suprafaţa de 52.863 de metri pătraţi. Dacă totul era făcut ca la carte, cu respectarea legilor în vigoare, Aqua Parc putea fi un proiect de succes.

Numai că n-a fost să fie aşa. Problemele au înce­put încă din clipa semnării contractului. Directorul ALPAB, Radu Popa, nu avea posibilitatea încheierii unui parteneriat public-privat pentru proiectul Aqua Parc Tineretului fără să ceară acordul Consiliului General al Capitalei.

"Societatea privată care se angajează să facă investiţia de 25 milioane euro în proiectul Aqua Parc are capital social de numai 2.000 de lei, fiind în fapt o «firmă de apartament» împotriva căreia nu se va putea acţiona în cazul nerespectării clauzelor contractuale care prevăd redevenţe de 250.000 euro anual în beneficiul Municipiului Bucureşti", a spus ieri viceprimarul general, Mircea Raicu.

El a cerut prefectului Capitalei şi Consiliului General oprirea acestui proiect, considerat de el a fi realizat "printr-un abuz al directorului ALPAB".


 

Sursa

5 February 2010