Vizitatorii s-au inghesuit weekendul acesta pentru a vedea Maritimo Shopping Center, cel mai mare mall de la mare, deschis publicului vineri, 28 octombrie. In primele trei zile de la inaugurare, mai mult de 230.000 de constanteni, reprezentand peste jumatate din populatia orasului, au trecut pragul noului mall din Constanta.

21793-img_0026.jpgNumai in ziua deschiderii, aproximativ 90.000 de vizitatori au trecut pragul Maritimo Shopping Center. „Suntem coplesiti de reactia constantenilor, prezenta lor ne-a depasit estimarile. Acest lucru confirma faptul ca oamenii au asteptat cu nerabdare sa aiba in zona un astfel de centru pentru cumparaturi", a spus Walter Wölfler, directorul de Dezvoltari Retail al IMMOFINANZ.

Situat pe Bulevardul Aurel Vlaicu, Maritimo Shopping Center este cel mai mare mall din Constanta cu o suprafata de peste 50.000 de metri patrati. Maritimo gazduieste peste 130 de magazine ce includ branduri internationale precum C&A, H&M, Hervis, Humanic, Massimo Dutti, New Look, New Yorker, Peek&Cloppenburg si Zara. Deschiderea Maritimo Shopping Center a necesitat investitii de aproximativ 100 de milioane de euro.

In prezent, mall-ul ofera o zona de restaurante si cafenele, centru de fitness, squash si biliard. Un cinematograf multiplex cu opt sali administrat de Cinema City se va deschide in primavara lui 2012.

De la infiintarea sa, in 1990, IMMOFINANZ Group si-a constituit un portofoliu care cuprinde peste 1.600 de proprietati cu o valoare de piata de 8,4 miliarde de euro. In Romania, grupul este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori imobiliari. Cu un portofoliu de 50 de proprietati, format in cea mai mare parte din cladiri de birouri si spatii comerciale, estimat la 894,5 milioane de euro. Romania se claseaza pe locul al treilea in portofoliul grupului, cu o cota de 9,5%, dupa Austria, cu 42,3% si Rusia cu 10,3%.

In iunie 2011, IMMOFINANZ Group a semnat achizitia Adama, un dezvoltator imobiliar de varf din Europa de Sud-Est, cu operatiuni importante pe piata rezidentiala din Romania. Tranzactia a consolidat operatiunile IMMOFINANZ Group in domeniul constructiilor si al dezvoltarilor rezidentiale din regiune, in special in Romania.


Sursa

3 November 2011