Unele unităţi de trei şi patru camere, din ansamblurile rezidenţiale, au fost transformate în garsoniere şi apartamente de două camere

Apartamente-mutant, cu dormitoare fără ferestre şi bucătării cu deschidere la sufragerie - acestea sunt rezultatele recompartimentării blocurilor noi.

Dezvoltatorii care nu au reuşit să vândă locuinţele de trei şi patru camere au decis să le transforme în mai multe unităţi mai mici. În unele cazuri, noul aranjament se dovedeşte mai puţin func ţional.

Apartamentele spaţioase nu-şi găsesc clienţi

Cei care adoră să se trezească cu soarele în fereastră vor trebui să se obişnuiască cu o lumină palidă, care intră prin nişte fante decupate în peretele ce desparte micul dormitor de bucătărie, într-unul dintre nou-amenajatele apartamente din complexul Pallady Towers, din cartierul Titan, din Capitală.

„Am făcut acele fante tocmai pentru a intra lumină şi în camera respectivă, care are 10,5 metri pătraţi. În total, suprafaţa locuinţei este de circa 60 mp. Nu este chiar un apartament cu două camere, noi îi spunem double studio", afirmă Jon Valur Smarason, administratorul complexului Pallady Towers. Potrivit acestuia, preţul este de 76.000 de euro, cu TVA inclus.

Sursa

10 November 2009