Gică Popescu încearcă să îşi formeze mâna de dezvoltator imobiliar, de data asta anunţând sute de apartamente economice, în zona Rahova. O mişcare curajoasă, în condiţiile în care supermarketul Doldora Bazar nu a fost catalogat drept un succes, nici măcar de către fondatori. În plus, un proiect de câteva sute de locuinţe, într-o perioadă de criză economică, înseamnă eşec garantat, pentru mulţi dintre cei cu experienţă în domeniul construcţiilor rezidenţiale.

24258-gica_popescu_03_7804138135.jpgPrima regulă, după declanşarea crizei a fost construcţia de proiecte mici şi ieftine. Doar aşa se poate vinde în timp util pentru ca afacerea să fie şi profitabilă. Aceasta a fost opinia majorităţii dezvoltatorilor. Fostul fotbalist Gică Popescu vrea însă o altă regulă. El pare să fie de acord cu apartamentele ieftine, dar preferă să le construiască în ansambluri de dimensiuni impresionante. Popescu şi partenerii lui de afaceri, Marius Roateş şi George Şaguna, vor să ridice 400 de apartamente în cartierul Rahova.

„Etapa a doua, după dezvoltarea Doldora, constă în construirea a 400 de apartamente pe o suprafaţă de 8.000 mp, în aceeaşi zonă în care se află megamarketul”, a declarat Marius Roateş, partenerul lui Gică Popescu.

Apartamentele vor fi construite în blocuri turn

Toate aceste apartamente vor fi construite în doar patru clădiri, ceea ce înseamnă că Gică Popescu şi partenerii lui de afaceri se gândesc la blocuri turn, a câte 25 de etaje. Un alt punct slab, potrivit regulilor de criză, căci dimensiunea acestor blocuri le va face şi mai greu de vândut. Lucrările au început deja. În prezent se curăţă terenul, iar până la finalul acestui an, ar trebui să pornească şi construcţia propriu-zisă a ansamblului rezidenţial. Se pare că fostul fotbalist nu şi-a pierdut optimismul legat de viitorul pieţei imobiliare.

Eu cred în viitorul şi posibilităţile pieţei imobiliare, spre deosebire de alţii. Cred în potenţialul acestei ţări. Trebuie să avem curaj ca să putem face ceva", declara Gică Popescu înainte de a face prima sa investiţie.

O ipoteză curajoasă, mai ales în condiţiile în care piaţa locuinţelor din Bucureşti a avut anul trecut un ritm de scădere de cinci ori mai mare decât întreaga piaţă a construcţiilor, estimată la circa 9,3 miliarde euro în 2011.

CITEŞTE ŞI Care este diferenţa de preţ dintre un apartament nou şi unul vechi?

 

9 April 2012