Dezvoltatorii imobiliari cauta noi metode de promovare a locuintelor, in conditiile in care vanzarile sunt la o treime fata de 2007, iar dezvoltatorii au inca locuinte finalizate, dar nevandute.

Apartamente "2 in 1" si locuinta de proba, noile strategii ale dezvoltatorilor de locuinteAstfel in timp ce reprezentantii companiei de dezvoltare imobiliara Impact ofera apartamentele din ansamblul Greenfield din Bucuresti spre testare pentru un weekend sau chiar o saptamana, fratii Negoita au inceput sa recompartimenteze apartamentele din complexul Confort City pentru a le vinde mai usor in aceasta perioada.

Pentru a lua in "teste" un apartament cu doua camere in ansamblul Greenfield din zona Baneasa a Capitalei se percepe un avans de 5% din pretul apartamentului, care porneste de la 2. 750 de euro/mp, in cazul unei locuinte cu doua camere, bani care se returneaza integral in cazul in care clientii decid sa nu cumpere locuinta.

Casa de proba

"Banii pot fi returnati fie ca nu iti place ansamblul sau vecinii, fie pentru ca banca nu aproba dosarul de imprumut. Avem in prezent trei apartamente disponibile spre testare, complet mobilate, acestea fiind disponibile pentru un weekend, cu posibilitate de prelungire pentru o saptamana intreaga", au declarat reprezentantii companiei Impact, dezvoltatorul proiectului Greenfield.

Impact nu a precizat cate apartamente mai are disponibile in proiectul din nordul Capitalei.

In acelasi timp, compania fratilor Negoita care dezvolta proiectul Confort City din sudul Capitalei va recompartimenta apartamentele astfel ca dintr-un apartament cu trei camere si o garsoniera vor fi formate doua apartamente cu doua camere, aceasta fiind principala cerinta a pietei, potrivit reprezentantilor companiei.

Trei camere+garsoniera+ doua camere

"Clientii vor apartamente de doua camere. Aproape 65% din cele 300 de apartamente vandute de la inceputul anului au reprezentant solicitari pentru apartamente cu doua camere. Recompartimentarea aceasta reprezinta parte a strategiei noastre de adaptare la piata", a declarat Ionut Negoita, care controleaza un grup ce a rulat anul trecut, potrivit aprecierilor lui, aproape 71 de milioane de euro.

 

 

Sursa

14 septembrie 2009