Se laudă cu cel mai mic preţ pentru o locuinţă nouă de pe piaţă. O firmă vrea să facă în Bucureşti ceea ce altele au făcut deja în Sibiu. Avantajul în competiţia cu locuinţele dezvoltatorilor este locaţia.

21557-mansarda_87382200.jpgEuro Mansarde a scos capul pe piaţă la târgul imobiliar de la sfârşitul săptămânii trecute, când un stand mic atrăgea ochii vizitatorilor cu o bulină roşie în care cifra 209 euro era vedetă. Un broker al firmei era strategic plasat, vis-a-vis de propriul stand, la cel al unui dezvoltator mare. La prima vedere, Green View pare un nou proiect rezidenţial mic, amplasat în câmp. Dar, Octav Cobzăreanu, partener în cadrul firmei, ne lămureşte. Este vorba de apartamente noi ce fac parte din mansarda unor blocuri vechi, din apropierea Bulevardului Constantin Brâncoveanu.

Preţul? 39.900 de euro, cu TVA inclus pentru un studio de tip duplex ce are osurpafaţă utilă de 42 mp. Şi apartamentele cu două şi trei camere sunt construite pe două nivele, iar preţul pentru cel cu două camere (52 mp utili) este de 45.900 euro, cu TVA inclus, iar pentru cel de trei camere (75,7 mp) este de 54.900 de euro, tot cu TVA inclus. Preţuri care se încadrează la fix în programul Prima Casă, iar ratele sunt suprinse între 209 şi 288 euro/lună.

"Am început recent cu acest proiect, care este mai mare, de cinci blocuri. Acum construim pe un singur bloc, iar apartamentele vor fi finalizate luna viitoare, după care ne vom apuca şi de al doilea", a declarat pentru MONEY.ro, Octav Cobzăreanu. Din cele 11 apartamente din primul bloc mansardat, doar unul a fost vândut, unor cunoştinţe.

Banii pentru construcţia apartamentelor de pe terasele celor două blocuri sunt deja asiguraţi, din surse proprii, fără credite de la bănci, iar pe măsură ce vor vinde, se vor apuca de dezvoltarea locuinţelor de la cel de-al treilea bloc.

Bloc mai mic, bani mai mulţi

Blocurile pe care Euro Mansarde le ia în vizor sunt doar cele cu patru etaje. De ce? Ei bine, pentru că anveloparea unui bloc de opt etaje ar costa dublu, iar suprafaţa terasei ar fi aceeaşi, iar profitul s-ar micşora. Întrebaţi de MONEY.ro cu ce firmă construieşte, reprezentanţii fimei au spus că au apelat la serviciile unui constructor din Sibiu, acolo unde majoritatea blocurilor sunt mansardate şi izolate termic.

Octavian Vintilă, senior broker în cadrul firmei, spune că cel mai greu este să convingă asociaţiile de proprietari, dar că, după jumătate de an, locatarii acceptă să renunţe la terasă, în cele din urmă. Au şi un motiv bun: pe măsură ce fondurile statului pentru reabilitarea termică s-au micşorat, iar MDRT a introdus reabilitarea pe credit, locuitorii beneficiază de anveloparea imobilului şi renovarea interiorului.


Sursa

18 October 2011