Lemn din Brazilia, instalaţii din Germania, marmură din Spania şi o privelişte a întregului Bucureşti e ceea ce primeşti în acest preţ astronomic. Dar mai presus de dotări, plăteşti exclusivismul.

14553-19apartament1_cp_2501eacb0d.jpgCa să vezi în fiecare zi Bucureştiul la 360 de grade de la etajul 20 te costă 2 milioane de euro. "Totul este the best of", subliniază agentul de vânzări de la Alia, un complex rezidenţial construit la câţiva paşi de Arcul de Triumf.

Tot ce este lemn e Merbau, o esenţă exotică tare, import Brazilia. Sistemul de încălzire e complex, în trei trepte, şi e gândit de nemţi. Întrerupătoarele au fost alese cu atenţie, aduse din Spania. Pe pereţi şi pardoseli: granit, marmură, piatră naturală. Scara este făcută de un designer spaniol.

Obiectele sanitare din baie sunt importate, toate de firmă, din clasa de lux. Finisajele arată ca suprafaţa perfectă a unei coli de hârtie. La balcon ţi se taie genunchii dacă te uiţi în jos prin geamurile din sticlă, dar îţi revii repede când priveşti în zare, admirând întreg Bucureştiul.

Pe terasă, mare cam cât două apartamente cu trei camere, poţi face petreceri cu prietenii, la limită chiar şi o nuntă. Vara te relaxezi la piscina de pe terasă şi admiri Capitala noaptea.

Din dormitorul matrimonial, mare cât să întorci o maşină, se văd Arcul de Triumf şi Herăstrăul cu lacul în mijloc. Din bucătărie se vede Romexpo, iar din living te poţi uita spre Piaţa Victoriei. Două milioane de euro şi trăieşti deasupra Bucureştiului. La preţul acesta, decorarea penthouse-ului şi mobila sunt considerate o formalitate, prin urmare nu intră în preţ. Apartamentul are 600 mp.

Luxul se vinde şi la mâna a doua

Pe listele agenţiilor imobiliare apar şi câteva apartamente cu preţuri de şase zerouri. Ne referim la cele din clădiri construite recent, de 2-3 ani. Cel mai scump costă 3.990.000 de euro, se află în Herăstrău, are 8 camere, 5 băi şi se desfăşoară pe o suprafaţă de 568 mp. Printre dotări, proprietarul se laudă cu un jacuzzi, solar sau uşi de acces în apartament cu amprentă şi alarmă.

Chiar şi pentru o simplă vizită, în apartamentele de lux nu ajunge oricine, şi, oricum, proprietarii îşi analizează cu atenţie eventualii clienţi.

"Dacă sunteţi interesat să intrăm în acel complex trebuie o caracterizare, o fişă financiară. E o condiţie", ne-a explicat un agent imobiliar.

În majoritatea apartamentelor de lux nu stă nimeni. Am întâlnit cazuri în care proprietarii au plecat peste hotare şi au lăsat vânzarea în grija altora sau locuiesc în alte case.Mai toate apartamentele care trec de 1.000.000 de euro au o caracteristică comună - "zona umflă preţul".


Sursa

25 October 2010