Preşedintele Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), Aurel Şaramet a anunţat că deţine informaţii neoficiale conform cărora ar urma să apară una sau două case executate silit şi că numărul lor va creşte în perioada următoare.

sursa:capital.roAvem informaţii neoficiale că va fi una sau două case executate, dar până acum nu a fost cazul. Statul pune pe ultimul plan executarea caselor şi încearcă să recupereze banii din alte venituri ale clientului", a declarat Aurel Şaramet.

Potrivit acestuia, noua formulă a programului guvernamental este funcţională doar la nivelul achiziţiei de locuinţe deja existente şi că urmează ca zilele următoare să primească primele dosare de la BRD.

Achiziţiile de locuinţe noi mai aşteaptă 10 zile

În ceea ce priveşte locuinţele nou construite, Asociaţia Română a Băncilor va avea noi discuţii cu Banca Naţională a României pentru ca băncile, pe baza garanţiei oferite de FNGCIMM, să poată redirecţiona creditul accesat de clienţi către constructor, pentru ca acesta să nu fie nevoit să asigure finanţarea primei etape a lucrării din surse propii.

Totodată, discuţiile sunt extinse şi la nivelul Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară pentru a determina dacă se pot înregistra în cadastru imobile aflate în diferite faze de construcţie.


Sursa

11 March 2010