Compania Black Sea Global Services, controlată de omul de afaceri Dinu Patriciu nu este interesată pentru achiziția de noi proprietăți și nici pentru a vinde terenurile din portofoliu. Compania vrea să mențină gradul de neocupare de 4% pentru proprietățile din România.

13607-size5.jpg"Nu avem planuri de a vinde proprietățile din portofoliu. Credem că piața își va reveni pe viitor și atunci va fi momentul pentru demararea altor proiecte. Acum vrem să ne consolidăm portofoliul existent și terenurile pe care de deținem. Pentru moment am încetinit ritmul de construcție pentru clădirea de birouri de pe Bulevardul Dacia - Romană, tocmai pentru că ne permitem să așteptăm. Nu vrem să închiriem cu 15 -16 euro pe mp pentru că locația e foarte bună", a declarat Mark Owen, property director al Black Sea Global Services, prezent la seminarul Eurobuild.


Întrebat care dintre proprietățile deținute sunt cele mai performante pet imp de criză, Owen a amintit de clădrea de birouri Cascade, unde s-a reușit păstrarea chiriașilor în proporție de 100%, dar și LakeView, despre care spune că e o poveste de success, fiind închiriată de asemenea, în proporție de 100%.

Totodată, acesta a mai spus că una dintre probeleme anului viitor care va da bătăi proprietarilor va fi presiunea pe chirii din partea chiriașilor.

Recent, un chiriaș al unei clădiri de birouri din Băneasa aflată în portofoliul BSGS și-ar relocat sediul în clădirea LakeView. „Chiriașul a dorit să se mute într-un spațiu mai mare, iar chiria din LakeView este de 16-17 euro pe mp, față de cea din Băneasa de 19-20 de euro o mp", a declarat Mark Owen pentru Money.ro.

Sursa

17 September 2010