Ansamblurile rezidentiale mari vor dispareaIn urmatorii ani, nu vor mai aparea ansambluri rezidentiale de mii de locuinte, asa cum s-a intamplat in ultimii ani, ci se va merge pe investitii mici care nu necesita efort financiar mare.

Specialistii se asteapta ca in acest an sa se anunte cateva astfel de investitii, insa probabil dupa ce piata creditarii va da semne de revigorare, informeaza Cotidianul.
"Proiecte noi vor fi putine si nu vor mai fi anuntate ca pana acum. Dezvoltatorii vor finaliza proiectele si abia apoi le vor scoate la vanzare, nu vor mai vinde din stadiul de proiect", spune Ionut Bordei, seful Departamentului Rezidential al CB Richard Ellis-Eurisko.

Astfel, dezvoltatorii care mizau pe construirea de blocuri din avansul de la clienti nu vor mai avea succes. In conditiile in care dezvoltatorii vor dori sa finalizeze ansamblurile inainte de a incepe vanzarea locuintelor, specialistii spun ca nu vom mai avea ansambluri-mamut.

"Cred ca proiectele intre 100 si 200 de unitati vor fi cele mai atractive. Sunt suficienti oameni incat sa creezi o comunitate, dar nu va avea nici dimensiunea unui cartier, astfel incat sa-ti ia 10 ani sa-l construiesti", spune Andreea Hamza, senior consultant in cadrul Departamentului Rezidential al companiei imobiliare Colliers.

Sursa

3 februarie 2009