Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a anuntat luni ca a semnat, impreuna cu Ministerul Administratiei si Internelor si Primaria Municipiului Sfantu Gheorghe (judet Covasna), un protocol pentru realizarea de locuinte, potrivit Newsin.

17876-anl-bacau.jpg"Locuintele vor fi construite prin Agentia Nationala pentru Locuinte pe un teren de 1,5 ha apartinand Ministerului Administratiei si Internelor din Sfantu Gheorghe (str. Iosif Popoviciu nr. 4).

Terenul pentru constructie va fi transmis catre consiliul local al municipiului Sf. Gheorghe", potrivit unui comunicat emis luni de MDRT.

In schimbul terenului, Ministerul Administratiei si Internelor, prin Inspectoratul de Politie Judetean Covasna, va primi 50% din totalul locuintelor care vor fi construite.

Fondurile pentru realizarea locuintelor vor fi alocate de la bugetul MDRT, iar cele pentru executia utilitatilor si a altor elemente de infrastructura vor fi asigurate de bugetul local, informeaza reprezentantii MDRT.

In prezent, in Romania exista 26.000 locuinte ANL, din care Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului isi propune sa vanda 20.000 locuinte.


Sursa

3 May 2011