Anca Bidian, CEO Kiwi Finance, spune că nivelul la care se afla piaţa imobiliară acum trei ani va fi atins şi în viitor. Ea speră să nu mai existe şocuri pe piaţă, dar nici creşteri nefireşti.

21841-imobiliare_8120ae8163.jpg"După ce auzeam în 2007 şi 2008 că piaţa imobiliară va creşte în continuare şi întotdeauna, acum, aceleaşi voci spun niciodată! Trec de la întotdeauna la niciodată de la o zi la alta! Noi trebuie să descoperim că există şi o normalitate, care este drumul drept. Sunt absolut convinsă că vom atinge şi preţurile din imobiliare din 2008, la un moment dat, bine ar fi în 10-15 ani şi nu într-un an de zile. La fel şi creditarea de la momentul respectiv, cu mai multă responsabilitate şi cunoştinţe, atât din partea clienţilor, cât şi a băncilor", a spus Anca Bidian.

Crize economice de anvergura celei din prezent, crede şefa Kiwi Finance, au mari şanse să apară şi în următoarele decenii.

„E bine să fi învaţat o lecţie din aceşti ani şi să ne gândim că, dacă iau un credit imobiliar pe 30 de ani, cu siguranţă, în această perioadă se vor mai întâmpla un moment sau două de acest fel, pentru că ciclurile economice şi crizele au început să se contracte. Ele nu se mai întâmplă la suta de ani, ci la zeci, că nu mai are nimeni răbdare să muncească să câştige a doua generaţie. Se vor mai întâmpla, şi atunci e bine să fim nu panicaţi, ci un pic precauţi. Cel mai important este să ştim că se poate întâmpla", încheie Anca Bidian.


Sursa

7 November 2011