Preţurile locuinţelor mai pot scădea în perioada imediat următoare, evoluţiile fiind însă lente, a precizat analistul imobiliar Radu Zilişteanu, astăzi, la o conferinţă de specialitate.

24789-11deschidere_evz_8db158872b.jpg"Este hazardat să spui că am ajuns la un preţ minim. Nimeni nu cunoaşte preţul minim al pieţii, cine ar şti asta s-ar îmbogăţi instantaneu indiferent că este vorba de imobiliare, aur sau alte valori. Este un moment de regândire din temelii a pieţei pornind şi de la faptul că sursele de finanţare sunt tot mai scumpe şi mai greu de accesat", a precizat Radu Zilişteanu.

Potrivit acestuia, România este percepută, în acest moment, de investitorii străini ca o destinaţie riscantă. Există, conform analiştilor, multă precauţie, excepţie făcând "corbii", acele fonduri de investiţii care vânează oportunităţi.

"Pe termen scurt şi mediu, în piaţă, se va înregistra încă o scădere a ponderii fondurilor speculative. Vânzările de offplan rămân foarte rare şi numai pe proprietăţi de lux. Creditele în euro rămân încă atractive datorită dobânzii dar este greu de ajuns la ele", a spus Zilişteanu la "Gala agentului imobiliar".

 

Sursa

16 May 2012