Ofertele imobiliare din localităţile periferice Capitalei sunt tot mai tentante pentru datornicii la bănci. Procentul orășenilor dispuşi să aleagă mediul rural creşte de la o lună la alta și mai mult de 2% dintre ei se gândesc la o astfel de schimbare, potrivit unor studii recente.

12032-casatara.jpgExecutarea silită a unui imobil ipotecat în favoarea băncii nu garantează că fostul proprietar va mai rămâne cu o anumită sumă de bani cu ajutorul căreia ar putea să-şi achiziţioneze o altă proprietate mai ieftină. Însă, dacă proprietarul îşi vinde locuinţa înainte de a se ajunge la executare, se poate reloca într-o zonă mai ieftină din proximitatea oraşului în care locuieşte.Diferenţa de preţ dintre o proprietate din Capitală, de exemplu, şi una dintr-un sat poziţionat la 25 de kilometri de Bucureşti poate fi şi de 100.000 de euro. Concret, cel ameninţat cu executarea de către bancă trebuie să găsească un client dispus să achite sub formă de avans valoarea creditului bancar, iar ulterior, cu diferenţa de bani să îşi poată cumpăra o casă mai ieftină.

De exemplu, o familie compusă din patru persoane, din Bucureşti, cu un credit ipotecar în valoare de 30.000 de euro, a ajuns în imposibilitatea de a mai achita rata lunară aferentă acestuia, în valoare de aproximativ 270 de euro.

Aflată în pragul executării silite, familia despre care vorbim a ales să caute un client dispus să ofere drept avans suma necesară achitării creditului plus o diferenţă de 40.000 de euro, bani cu care cei în cauză au putut să cumpere o casă şi un mic teren în apropierea Capitalei, în Voluntari, povesteşte Ionuţ Avram, agent imobiliar.


Sursa

15 June 2010