Cel mai important motor de căutare face concurenţă portalurilor imobiliare din Europa!

foto:http://pgflorin.files.wordpress.comPanică pe piaţa imobiliară britanică! Conform www.propertyportalwatch.com, o ştire publicată zilele trecute de Financial Times i-a băgat în sperieţi pe proprietarii de portaluri imobiliare din Marea Britanie.

Potrivit acestei publicaţii, Google ar intenţiona să înfiinţeze o divizie imobiliară şi să intre în forţă pe piaţa europeană. Imediat după lansarea acestui zvon, acţiunile Rightmove şi Seloger au scăzut dramatic.

Şi asta în condiţiile în care articolul cu pricina nu anunţa decât că Google se află în discuţii cu agenţi imobiliari britanici şi că „experţii" spun că această mutare ar reprezenta un real pericol pentru portalurile imobiliare existente. Practic, articolul respectiv nu conţinea nici informaţii despre intenţiile reprezentanţilor Google, nici comentarii ale acestora. Astfel, singurele indicii despre ce ar putea Google să facă pe piaţa imobiliară britanică şi europeană sunt reprezentate de ceea ce compania a făcut deja în Australia.

Google a intrat pe piaţa australiană în urmă cu şase luni, în luna iulie a acestui an, şi a permis agenţilor, brokerilor şi portalurilor imobiliare să-şi evidenţieze anunţurile pe Google Maps. Astfel, atunci când un utilizator caută o proprietate imobiliară pe Google Maps are posibilitatea să vadă casa respectivă din diferite unghiuri şi să-şi facă o părere.

 

La vremea aceea, decizia Google a creat un vacarm de nedescris.

Mulţi specialişti au prezis falimentul celor mai importante portaluri imobiliare din regiune: realestate.com.au şi domain.com.au, iar acţiunile REA Group au scăzut imediat cu 7%. Între timp lucrurile s-au mai aranjat şi acţiunile REA Group au înregistrat o creştere de 53%.

Aşadar, este foarte puţin probabil ca intrarea Google pe segmentul imobiliar să facă ravagii în rândul portalurilor imobiliare europene.

9 December 2009