Sursa: Adevarul.roJudecătorii Tribunalului Bucureşti au dat o amendă foarte mare unuia dintre avocaţii care au încercat să-i scoată de după gratii pe artizanii escrocheriei imobiliare Radisson în care 110 persoane şi zeci de firme au fost înşelate cu peste 3 milioane de euro.

Avocatul Bogdan Bărbat, care l-a reprezentat pe Ciprian Nistor, unul dintre escrocii Radisson, la discutarea arestării preventive s-a ales cu o amendă foarte mare.

Au încercat să şicaneze instanţa

Conform motivării sentinţei prin care s-a dispus arestarea preventivă a escrocilor Radisson, avocaţii lui Ciprian Nistor şi Andreas Nadasdy au încercat pe toate căile să tergiverseze judecarea cauzei. Judecătoarea Anamaria Trancă nu s-a lăsat însă influenţată de tertipurile avocăţeşti şi a dispus chiar amendatea unui apărător.

„Tribunalul, faţă de poziţia procesuală a apărătorului ales al inculpatului Nistor Ciprian, avocat Bărbat Bogdan, o apreciază ca pe un refuz de a formula concluzii în prezenta cauză şi dispune amendatea acestuia, urmând a desemna un apărător din oficiu", se arată în sentinţa Tribunalului. După ce i-a aplicat o amendă foarte mare apărătorului, magistratul care a prezidat şedinţa de judecată l-a dat afară din sală pe avocatul lui Ciprian Nistor.

Sursa

26 October 2009