Grupul Alinso, parte a conglomeratului belgian Domo, şi omul de afaceri Petrică Uşurelu, proprietarul distribuitorului de materiale de decoraţiuni Piritex, au mai adus încă trei noi chiriaşi în cadrul parcului de afaceri West Park din Ploieşti. Printre companiile care au decis recent să îşi stabilească activitatea în parc se numără grupul industrial american Honeywell, precum şi companiile Schlumberger şi Halliburton, cu activităţi în industria petrolieră.

23918-west-park.jpgAstfel, Halliburton a devenit primul chiriaş al unei clădiri de 17.850 de metri pătraţi, destinată întreprinderilor mici şi mijlocii şi inaugurată în 2011, în timp ce Honeywell a început lucrările la o fabrică de plăcuţe de frână pe 7 hectare, iar Schlumberger va ocupa o suprafaţă de 5 hectare. "Deşi am venit în România la sfârşitul anului 2008, am livrat deja prima clădire complet operaţională în aprilie 2010, pornind dezvoltarea de la zero", a spus Ivan Lokere, CEO al Alinso Group.

De la finalul anului 2008 a fost livrată peste o treime din parc, care are în total o suprafaţă de 250 de hectare. În afară de cei trei noi chiriaşi, în parcul de afaceri de la Ploieşti au fost atrase şi companiile Unilever, Lufkin, Toro, OTZ Logistics şi British American Tobacco.

 

Sursa

16 March 2012