Săptămâna viitoare, în întreaga țară urmează să răsune alarma de atac aerian. Este vorba despre un exercițiu organizat de Inspectoratul General pentru Situații de urgență, în perioada 18-21 aprilie. Scopul este acela de a testa aparatura, eficiența echipelor de intervenție dar și de a face cunoscute populației sunetele specifice. În acest sens, ISU a prezentat un grafic care reprezintă câte un sunet specific pentru fiecare tip de alarmă în parte.

41382-unnamed.jpgÎn perioada 18-21 aprilie 2017, la nivelul întregii țări, se va desfășura un amplu exercițiu de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă – Prociv 2017. În scenariul de urgență, autoritățile se vor comporta exact ca în cazul în care a apărut iminența unui atac aerian. Exercițiile se vor desfășura în toată țara, iar românii sunt îndemnați să își păstreze calcul și să încerce să diferențieze cele trei tipuri de alarmă.

Astfel, semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din cinci sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.

Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune dintre trei sunete, a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele.

Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.

Semnalul de ÎNCETARE A ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, timp de două minute.

 

 

 

13 April 2017