Săptămâna care tocmai s-a încheiat le-a cam pus la încercare răbdarea concurenţilor din Goana după casă. Iar dacă pentru unii aşteptarea a dat roade, alţii au avut parte de dezamăgiri.

Cu exact o săptămână în urmă, Simona şi Adrian ne anunţau, plini de entuziasm că au găsit o garsonieră de care s-au îndrăgostit la prima vedere. Amor la prima vedere! Cu o garsonieră.... Se poate, vă spun eu. Plusuri - 1985, aproape de liceul Iulia Hasdeu pe Pantelimon, 39.71 m utili, termopan şi balcon închis în termopan, parchet... Minusuri - uşa de lemn, baia de refăcut, debara din 1985. Dar iubirea e mare...Am semnat antecontractul...

Proprietarul era grăbit (cumpără şi el şi are bani de dat), dar am avut noroc cu sprijinul celor de la Volksbank şi de la KIWI Finance... M-au ajutat să obţin repede acordul juridic pentru credit şi am semnat antecontractul la timp... Am făcut vizita cu evaluatorul şi aşteptăm cu inima ca un purice evaluarea... am plătit deja 12000E... nu mai sunt mulţi... Ieri, suspansul a luat sfârşit. Iar aşteptarea a meritat. „A venit evaluarea, e ok! S-a evaluat la mai mult decât preţul de vânzare...Iupiiiii......" Aşadar, Simona şi Adrian au intrat pe ultima sută de metri. Şi sprintează.

Tot lunea trecută, Cristina şi Răzvan au primit o lovitură grea. Apartamentul pe care sperau să îl cumpere nu are actele în regulă, aşa că aşteptarea continuă. „DEZAMĂGIRE, ăsta este sentimentul care ne-a cuprins azi la aflarea veştii pe care am primit-o de la proprietarii apartamentului pe care noi speram să-l stăpânim până la sfârşitul anului, mai exact persoana care se ocupa iniţial de cadastru se presupune că nu mai este în oraş, aşa că actualii proprietari au decis să depună actele la un alt cadastrier, asta înseamnă că ar trebui să aşteptăm iar :(" Se ştie însă că speranţa moare ultima. „Trebuie să recunosc că totuşi mai sperăm la acest apartament şi dacă până la urma va fi să fie al nostru, păi aşa se va întâmpla, dar până la urmă nu putem rămâne în aşteptare la infinit. Pot spune că pentru noi GOANA DUPĂ CASĂ a început a doua oară", scriau resemnaţi Cristina şi Răzvan. Curaj, casa voastră e undeva în Bucureşti şi aşteaptă să o găsiţi!  

Dana şi Marius au rămas cu un gust amar după ce au vizionat un apartament cu trei camere în Crângaşi, care costa 60.000 de euro. Din păcate, elanul le-a fost tăiat când au ajuns acolo. La faţa locului ni s-a spus că înainte au stat câţiva chiriaşi care nu au avut deloc grijă de apartament şi nici de facturi. Drept dovadă, astăzi lumina era tăiată şi vizita a fost precum la peştera Scărişoara: mai o lanternă, mai o uşă deschisă la intrare..." Aşadar, era nevoie de o renovare cap-coadă.

Ceea ce presupune o investiţie de circa 7.000 de euro, au calculat concurenţii noştri. Şi, pentru ca tacâmul să fie complet, Dana şi Marius au nimerit şi în toiul unui „pelerinaj" la apartamentul cu pricina. Să nu uităm nici grupul de vizitatori. Da, s-a făcut o vizionare colectivă de către 3 posibili cumpărători. Agenţia imobiliară prin care am ajuns acolo a programat la distanţă de 10 minute vizitele... evident că ne-am intersectat :)". În week-end, Dana şi Marius au fost la TNI. Am văzut aproximativ 30 de standuri ale dezvoltatorilor. Nu erau mulţi vizitatori. Nici foarte multe oferte sau discounturi. Una singura ne-a atras atenţia - am şi dat o fugă să vizionăm: Militari Residence. Complexul este situat în apropierea Metro Militari, la peste un kilometru de bulevardul principal. Sunt câteva blocuri deja locuite acolo, iar oferta de preţ este accesibilă."

 

În ceea ce-i priveşte pe concurenţii care au devenit deja proprietari sau sunt pe cale să semneze actele, aceştia au fost tare ocupaţi în ultima vreme.  Ana şi Răzvan au făcut măsurători în bucătărie, împreună cu sora Anei, care a venit să vadă apartamentul. "Ne-am gândit la cum o să amplasăm corpurile, frigiderul şi aragazul, lucruri indispensabile atunci cand ne vom muta... de restul camerelor o să ne ocupam încetul cu încetul", au decis cei doi.


Vlad este încă la capitolul "amenajări interioare". "În casa mea au apărut petele de culoare, gresia şi faianţa în baie, balconul închis, dar mi-am pus nişte termopane mariiii de toottt... să nu stric priveliştea. Încet încet, cu paşi mici, căsutza mea prinde viazta şi abia aştept prima noapte în care voi dormi în ea."


 

16 November 2009