Agentul care s-a autointitulat numărul 1 pe piaţa imobiliară la nivel mondial are datorii de 50 de milioane de dolari.

19029-mcmonigle_97252700.jpgJohn McMonigle, 46 de ani, pretinde că este cel mai bun agent imobiliar din întreaga lume, cu vânzări de proprietăţi imobiliare ce totalizează 2,5 miliarde de dolari în ultimii şase ani. Însă agentul a intrat în faliment, potrivit Business Insider.

Astfel, datele de la Registrul din Orange County arată că McMonigke a adunat datorii de 50 de milioane de dolari, chiar şi după ce şi-a vândut apartamentul luxos din Newport şi maşina.

Originar din Oklahoma, McMonigle a ajuns în California cu doar 73 de dolari în buzunar în 1989. Dar, în patru ani, el reuşise deja să strângă 100.000 de dolari. Ascensiunea agentului a culminat în perioada de boom imobiliar, iar în 2006 trăia într-o casă ce valora 11 milioane de dolari şi conducea un Maybach. Banii erau atât de mulţi, încât americanul şi-a lansat chiar şi o revistă - M Magazine, despre iachturi, avioane şi accesorii de lux, care să se potrivească cu tipul de case pe care le vindea. Apoi, a venit criza şi facturile au început să curgă.


Sursa

7 June 2011