Compania Euro Habitat, dezvoltatorul ansamblului rezidenţial Planorama din zona Doamna Ghica din Bucureşti, a intrat în insolvenţă ca urmare a unei cereri venite din partea unui client care cumpărase un apartament în valoare de mai puţin de 100.000 de euro. Decizia Tribunalului Bucureşti a fost adoptată pe data de 30 iunie 2010.

sursa foto:bloombiz.roTribunalul a decis deschiderea procedurii încă de la primul termen de judecată şi a numit un administrator judiciar care va conduce reorganizarea companiei.
 
"Este mai mult decât regretabil faptul că tribunalul a luat această decizie bazându-se pe cererea unei singure cliente faţă de care S.C. Euro Habitat SRL şi-a achitat integral datoria încă din data de 18.06.2010. De asemenea, este de regretat faptul că S.C. Euro Habitat SRL nu a fost citată şi nu a avut cunoştinţă de existenţa acestui dosar pe rolul instanţelor judecătoreşti şi de aceea nu şi-a putut exercita dreptul legal la apărare", se arată într-o declaraţie oficială a companiei Euro Habitat, care  a precizat că va face recurs pentru a schimba această hotărâre.

Comunicatul companiei precizează că SC Euro Habitat SRL şi-a îndeplinit în totalitate obligaţiile asumate prin planul de relansare iniţiat şi prezentat clienţilor companiei în noiembrie 2009. Pentru a reduce prejudiciile părţilor implicate, dezvoltatorul proiectului Planorama l-a contactat deja pe administratorul judiciar si a solicitat o întâlnire pentru a discuta problemele urgent legate de proiect şi de planul de reorganizare.

Potrivit declaraţiei oficiale, „compania depune toate eforturile pentru a preda apartamentele către clienţi în cel mai scurt timp posibil, cu respectarea prevederilor legislaţiei româneşti". Proiectul Planorama este format din patru clădiri, iar primele două sunt aproape finalizate. Pentru primul turn, denumit T3, care a fost deja conectat la electricitate, s-au semnat contracte cu mai mulţi subcontractori, astfel încât lucrările să fie terminate şi apartamentele predate.

Nemulţumiţi pentru că nu şi-au primit locuinţele, cumpărătorii care au ales ansamblul rezidenţial Planorama au ieşit în stradă în repetate rânduri pentru a cere dezvoltatorului returnarea banilor. Proiectul, care a fost anunţat în 2005, prevede construirea a 1.100 de locuinţe, şi necesită o investiţie totală de 70 milioane de euro. Până în prezent, niciun apartament nu a fost livrat către cumpărători, deşi construcţia trebuia să fie finalizată încă din 2007.

 

 

 

 

 

 

21 July 2010