Expertii rusi au calculat valoarea totala a diferitelor active imobiliare si financiare care alcatuiesc cetatea Kremlinului din Moscova: aproximativ 50 de miliarde de dolari.

27926-50-miliarde-dolari-pretul-kremlinului-ca-activ-.jpgPotrivit presei ruse, la evaluarea tuturor obiectivelor din interiorul Kremlinului s-a tinut cont inclusiv de pretul terenului pe care acesta este contruit si de valoarea culturala, de patrimoniu si de monument al arhitecturii.

„Rezultat al analizei noastra, metodologia elaborata a permis ajungerea la aceasta valoare de 1.500 miliarde de rublei, adica aproximativ 50 de miliarde de dolari”, a declarat Aleksandr Vusov, seful echipei de experti care a efectuat intreaga operatiune .

Presa moscovita precizeaza, printre altele, ca, prin amploarea lui, respectivul studiu si, prin urmare, estimarea data, constituie o premiera in Rusia, in conditiile in care Casa Alba, resedinta presedintilor americani, este supusa in permanent unor astfel de evaluari.

Astfel, pe perioada primului mandat al presedintelui Barack Obama, edificiul, cu o suprafata totala de aproape 5.000 de metri patrati, cu 16 dormitoare, un buncar subteran, trei bucatarii, trei lifturi si 28 de camine, a fost evaluat la 300 milioane de dolari.

In 2001, la instalarea predecesorului lui Obama, George W. Bush, pretul imobilui a fost stabilit la 167 milioane de dolari. Merita amintit ca, in 1800, cand lucrarile de constructie ale cladirii au fost finalizate, edificiul costa 232.000 de dolari.

 

Sursa

9 November 2012