In China, zgarie-norii apar precum ciupercile dupa ploaie. In acest joc, China va reusi, intr-un viitor apropiat, sa o ia inaintea Statelor Unite, devenind, in urmatorii cinci ani tara cu cele mai multe blocuri turn.

26528-china-viitor-lider-mondial-la-zgarie-nori-d1f11.jpgS-ar putea spune un duel la inaltime. Ajungand undeva, dincolo de nori, cele mai inalte imobile chineze vor castiga intrecerea cu Statele Unite la aceasta categorie. In orice caz, asa afirma publicatia Shanghai Daily, care citeaza concluzia unui studiu realizat, pe aceasta tema, de cabinetul specializat MotianCity.

Potrivit acestuia, pana in 2017, China va numara 802 blocuri turn a caror inaltime va trece de 150 de metri, fata de 539 in Statele Unite. In momentul de fata, sunt in constructie 332 de noi zgarie-noi, alte 516 asemenea cladiri aflandu-se in faza de proiect. Valoarea totala a investitiilor se ridica la 269 miliarde de dolari (208,5 miliarde euro).

Comparand cu SUA, tara care a inventat zgarie-norii, aici sunt in curs de realizare numai sase astfel de imobile si 24 in faza de proiect. China intentioneaza si alte recorduri. Provincia Hunan se pregateste sa inaugureze cea mai inalta cladire din lume, ridicata intr-un timp record: 90 de zile. Cu cei 838 de metri ai sai, Sky City tower va fi dat in folosinta in ianuarie 2013.

 

Sursa

25 September 2012