Cele mai ieftine garsoniere de pe IMOPEDIA.ro, incep de la 11.900 de euro, insa sunt in acelasi timp si cele care se vand cel mai greu, din cauza neajunsurilor date de atributul confort III pe care il detin, dar si din cauza zonelor dificile in care sunt localizate .

Garsoniera, Rahova (Amurgului) 14.000 euro, 18 mp-suprafata construita, etaj: 2/P+4 ,semi-decomandat, un dormitor, 1 grup sanitar ,1 balcon . Cam asa arata un anunt de vanzare a unei garsoniere pe IMOPEDIA.ro, anunt care se pare ca s-a incapatanat sa ramana in listingul de oferte de cateva luni.

"Il avem la vanzare de 2 luni aproape si nu reusim sa-i gasim un cumparator. Pretul mic este justificat de faptul ca aceasta garsoniera este confortul 3, si nu este intr-o zona prea fericita", ne spune doamna Cristina Chelariu de la agentia imobiliara Eurotravel.

Aceasta apartine de fapt unui cumparator care a calcat pragul agentiei noastre, si care dorind sa cumpere o alta garsoniera, ne-a rugat sa incercam sa-o vindem pe aceasta, cu banii luati pe ea sperand sa plateasca avansul pentru cea noua. Dar nu reusim sa gasim cumparatori.

Si asta din cel putin 2 motive: Primul principiu in imobiliare,  amplasament,  este incalcat fara mila de zona blocurilor coscovite de pe strada Amurgului din Rahova , in timp ce suprafata de 18 mp este pe departe de a satisface minimul de confort al unei familii formate din cel putin 2 persoane. Insa pretul este pe masura: 14.000 de euro, pentru un celibatar convins, care mai are la ciorap 2-3.000 de euro pentru cateva retusuri, poate fi o afacere buna.

Alta oferta...aceeasi poveste: 16.000 de euro , Balta Alba- Ozana, 15 mp - suprafata utila, etaj: 1/P+4 , semi-decomandat , 1 grup sanitar. Aceasta  a fost scoasa spre vanzare de 4 luni si inca nu a reusit sa convinga niciun cumparator ca este ideala de locuit in ea. De data aceasta, zona este mai pamanteana, insa conditiile sunt cele care au pus punctul pe I, de la Imposibil.

"Este o garsoniera pentru care avem exclusivitate. Este un vecin de-al agentiei noastre, care doreste sa-si cumpere o garsoniera confort I, dar mai intai asteapta s-o vanda pe aceasta, declara doamna Ioana Teodorescu de la agentia imobiliara Irmen Still, cea careia ii apartine oferta pe IMOPEDIA.ro

Urcand usor pe scara preturilor, dam de o noua garsoniera ieftina, de 21.000 de euro in Militari, care isi asteapta si ea cu rabdarea unui intelept cumparatorul. "Am fost cu vreo 2 clienti pana acum si au zis PAS, cand au vazut ca baia este comuna. In schimb, am reusit sa le vand o garsoniera la 30.000 de euro," ne spune domnul Preda Florin, de la agentia imobiliara Preda Impact. A fost mai scumpa insa, dat fiind conditiile mult mai umane, s-a vadut mult mai repede. Mai avem la vanzare garsoniere in jurul a 36.000 de euro in Militari, care merg mult mai bine decat cele de confort III.

Cea mai ieftina garsoniera de pe IMOPEDIA.ro, de 11.900 de euro, Titan- Ozana 16 mp - suprafata utila, etaj: 4/P+4 ,un dormitor, nemobilata ,interiorul necesita renovari,  este in acelasi timp si cea mai pretentioasa:

Incercam sa o vindem de 1 luna jumatate, insa tinand cont ca proprietarul a gasit un chirias pentru ea, s-a decis sa-i mareasca pretul incepand de azi la 15.000 de euro, deoarece acum isi permite sa astepte, ne spune domnul Tiberiu Bobaru, de la agentia City Invest Imobiliare.


3 December 2009