Israelienii de la AFI Cotroceni Park au decis că nu toate magazinele din centrul comercial se ridică la nivelul celui mai mare mall din România. Aşa că pe zeci dintre ei i-a dat afară.

19673-afi_palace_83473800.jpgÎn momentul de faţă, gradul de ocupare al AFI Cotroceni Park, proiect al dezvoltatorului israelian AFI Europe, este de 95-96%, procent pe care proprietarii mall-ul l-au obţinut în urma mai multor schimbări a chiriaşilor. Numai anul trecut, din AFI au „plecat" 40 de magazine, parte din ele fiind deţinute de companii care au intrat în insolvenţă. „Sunt unele magazine care au dispărut cu totul de pe piaţă, nu numai din AFI. Este vorba de acei retaileri care au intrat în insolvenţă. În cazul celorlalţi, noi am decis că nu ar mai trebui să facă parte din proiectul nostru, întrucât am considerat că nu pot contrubui la dezvoltarea lui. Nu îmi aduc aminte să fi fost retaileri care au dorit să plece din AFI din proprie iniţiativă", a declarat pentru MONEY.ro, Israel Vizel, manager of Romania Malls Division în cadrul AFI Cotroceni Park.

Potrivit acestuia, procesul de schimbare a chiriaşilor este unul continuu, dar că, pe viitor, frecvenţa nu va mai fi aceeaşi. "Sunt zeci de magazine cu care negociem pentru a îmbunătăţi mixul de retaileri şi pot spune că avem privilegiul de a-i alege pe cei mai buni dintre ei", mai spune Vizel. Acesta a mai declarat că AFI nu a făcut modificări la preţul mediu al chiriei şi că, spre deosebire de alţi dezvoltatori, nu oferă discounturi.

Una dintre cele mai răsunătoare deschideri din AFI, a fost cea a retailerului H&M, mall-ul de pe bulevardul Timişoara fiind prima locaţie aleasă de suedezi pe piaţa autohtonă. Vizel susţine însă, că deschiderea unităţii a fost importantă pentru AFI, dar că el vede chiriaşii din mall ca un mix care, împreună, contribuie la succesul proiectului."Avantajul proiectului AFI Cotroceni Park constă în faptul că nu depindem de niciun brand, noi discutam despre un mix de chiriaşi. Dar, într-adevăr, intrarea H&M este un pas important în îmbunătăţirea mixului de chiriaşi şi pentru succesul proiectului nostru", mai spune managerul AFI.


Sursa

12 July 2011