Prima clădire a a centrului de birouri AFI Business va fi livrată în vara anului viitor. În total, cele cinci clădiri dezvoltate de AFI Europe România vor avea o suprafaţă de 70.000 mp după investiţii de 35 mil. euro.

19372-afi_business_park_perspective___high_resolution.jpgConstrucţia primei clădiri a început în acest an şi la finalizare în iulie 2012 va avea 11.000 mp închiriabili dispuşi pe zece etaje. De asemenea, clădirea va dispune de 173 de locuri de parcare subterane pentru angajaţi, iar clienţii şi vizitatorii pot folosi cele 2.500 de locuri de parcare ale mallului. De închirierea spaţiilor se ocupă în exclusivitate compania The Advisers/ Knight Frank.

"AFI Business 1 va fi una dintre puţinele clădiri de birouri de calitate care va fi livrată anul viitor. Amplasat în apropierea staţiei de metrou Politehnica şi cu acces la infrastructura publică, proiectul oferă un bun acces către toate zonele oraşului", a declarat Horaţiu Cercel, preşedintele şi directorul general al The Advisers/ Knight Frank.

În prezent, stocul de spaţii de birouri de clasa A din zona unde va fi construit parcul de afaceri este de 140.000 mp, cu o rată de neocupare de 7%, iar media chiriilor este de 14-15 euro/mp, în funcţie de suprafaţa închiriată şi facilităţile oferite. Costurile de administrare se situează în intervalul 3,5 - 4,5 euro/mp.

Până la sfîrşitul acestui an, The Advisers/ Knight Frank se aşteaptă ca nivelul chiriilor să rămână stabil, iar din 2012 este de aşteptat o uşoară creştere.


Sursa

22 June 2011