Grupul AFI Europe a finalizat achiziția portofoliului de birouri al NEPI Rockcastle din România, cu o suprafață închiriabilă totală de 118.500 de metri pătrați. Potrivit News.ro, tranzacția este estimată la peste 300 de milioane de euro.

42790-afi_europe.jpgDealtfel, în luna iulie a acestui an AFI Europe, care deține mall-ul AFI Cotroceni din Capitală, a anunțat că a semnat o scrisoare de intenție neangajantă pentru achiziția portofoliului de clădiri de birouri din România al NEPI Rockcastle, cu o suprafață totală construită de aproximativ 170.000 de metri pătrați.

Potrivit News.ro, AFI Europe a cumpărat de la NEPI Rockcastle patru proiecte de birouri Clasa A, care include opt clădiri situate în București și Timișoara: Floreasca Business Park, situat pe Calea Floreasca 169, București (36.470 mp); The Lakeview, situat pe strada Barbu Vacarescu 301-311, București (25.907 mp); Aviatorilor 8, situat pe bd. Aviatorilor 8A, București (8.203 mp); Timisoara City Business Center, situat pe str. Coriolan Brediceanu 10, Timișoara (47.936 mp).

”Achiziția portofoliului de birouri al NEPI din România reprezintă o extindere strategică a modelului nostru de afaceri. În ultimii 10 ani, am dezvoltat organic proiecte majore în România, iar acum ne extindem portofoliul de asemenea prin achiziții de proprietăți generatoare de venituri care vor consolida poziția noastră pe piața românească”, a declarat Doron Klein, CEO al AFI Europe în România și Republica Cehă, citat de News.ro.

AFI Europe Romania este una dintre cele mai importante companii de pe piața imobiliară, care a finalizat și are în curs de dezvoltare proiecte majore pe segmentele retail, office și rezidențial în București, Ploiești și Brașov.

17 December 2019