Omul de afaceri Abraham Cohen rupe tăcerea şi vorbeşte pentru prima dată despre învârtelile conaţionalilor săi. Abraham Cohen a dezvăluit o parte din culisele afacerilor existente între Itzhak Lazar şi cel supranumit „Regele imobiliarelor" Maor (Ori) Zinger.

Scandalul dintre afaceriştii israelieni Abraham Cohen şi Itzhak Lazar a pornit din cauza unor spaţii imobiliare din Braşov. Itzhak a susţinut că a cumpărat mai multe spaţii imobiliare din Braşov, pe care Cohen, în calitate de mandatar al său, le-a închiriat, la un preţ modic, firmei lui, Alpha House Imobiliare.Ulterior, susţine Itzhak, Cohen a subînchiriat spaţiile la preţuri mult mai mari unor diverse firme, pentru o perioadă de 20-30 de ani, fără ştirea lui Itzhak Lazar. „În momentul în care am aflat de contractele de subînchiriere am solicitat să ni se predea spaţiile şi valoarea reală a chiriei pe care ne-a datorat-o, pentru că el era administratorul nostru. Am calculat că ni se cuvin 390.000 de euro. Pentru că nu s-a ajuns la o înţelegere, am ajuns la instanţă", a spus Itzhak.

Cohen, intermediar între Zinger şi Ithzak

Abraham Cohen a negat acuzaţiile lui Itzhak şi decis să rupă tăcerea. El a dezvăluit o serie de detalii din spatele afacerilor făcute de Itzhak cu Maor Zinger. „ Itzhak a venit să facă afaceri în România datorită mie. L-am pus în legătură cu Ori Zinger. În 2005, Itzhak Lazar mi-a spus că a făcut un păcat mare, pe la spatele meu. A cumpărat 15% din Eliana Mall pentru 750.000 de euro, însă Zinger nu i-a dat nimic şi l-a dus cu vorba. La intervenţia mea, în iunie 2005, s-a semnat un acord prin care Ori recunoştea că a primt cei 750.000 de euro şi a consimţit să îi restituie lui Itzhak banii, împreună cu două magazine, ce reprezentau plata cheltuielor şi a dobânzilor pentru cei 750.000 de euro", spune Abraham Cohen.








Sursa

25 May 2010