Afacerile Capitalei se dezvoltă spre toate punctele cardinale
Adevarul - 10.04.2006
 

Investitor caut zonă în Bucureşti pentru dezvoltarea de afaceri imobiliare. Dacă e nord atunci inve-stesc banii în locuinţe din categoria mediu şi de lux, dar şi în spaţii de birouri. Vestul Capitalei merge pe afaceri din sectorul industrial, iar sudul şi estul oraşului pe investiţii în spaţii de birouri şi comerciale, precum şi parcuri industriale.

După ce nordul Capitalei s-a dezvoltat excesiv în ultimii ani, în detrimentul restului oraşului, analiştii de la Eurisko au remarcat că şi alte zone au devenit interesante pentru investiţii. "Dezvoltarea Bucureştiului a început să se facă pe toate direcţiile, pe fondul lipsei terenurilor", spun realizatorii unui raport asupra pieţei imobiliare.

Astfel, preţul mai mic al terenului din zone mai puţin dezvoltate ale Capitalei a fost argumentul cel mai important pentru începerea unor afaceri imobiliare. "Aceste zone au devenit alternative pentru generarea profitului", potrivit Eurisko. Într-adevăr, un teren care costă de zece ori mai puţin decât în nordul Bucureştiului este un argument puternic pentru demararea unei afaceri.

Proiecte imobiliare în Bucureşti

* Nord Până la sfârşitul anului urmează să fie finalizat complexul rezidenţial Amfiteatru, localizat în vecinătatea Grădinii Zoologice. Proiectul este destinat clasei medii. Tot în nord este
şi proiectul rezidenţial de lux Green Gate, destinat închirierii.* Sud Clădirea de birouri Bavaria va oferi spre închiriere peste 5.600 de metri pătraţi până la sfârşitul anului.
* Est - În primăvara anului viitor, bucureştenii din cartierul Titan îşi vor face cumpărăturile în noul hypermarket Auchan. Investiţia este localizată în vecinătatea Autostrăzii Soarelui.
* Vest Prima fază a proiectului ProLogis Bucharest Park cuprinzând spaţii de depozitare, distribuţie şi birouri - va fi finalizată către sfârşitul anului 2006. Parcul industrial are acces direct la autostrada Bucureşti-Piteşti.

 

Simona Simionescu
Adevarul

10 aprilie 2006