Primăria Galaţi le vinde medicilor cabinetele medicale la preţuri de 15.000-20.000 euro, punând astfel încă o piedică medicinei de familie.

La Galaţi, problema vânzării cabinetelor către medicii de familie şi stomatologi a generat noi controverse, după ce un stomatolog i-a semnalat senatorului Paul Ichim, membru al Comisi­ei de Sănătate a Senatului, că Primăria Galaţi îi vinde cabinetul medical, de numai 14 mp, la un preţ de aproape 20.000 de euro:

Sunt medic stomatolog şi sunt consternată de ceea ce vrea să facă primăria cu spaţiile me­dicale. OUG 68/2008 le dă posibi­litatea să jecmănească medicii, care şi aşa abia se descurcă de pe o lună pe alta. Nu se ţine cont că sunt spaţii medicale. Primăria le vinde la preţul pieţei ca şi cum ar vinde consignaţii sau covrigării. Cum e posibil ca un cabinet de 14 mp să fie vândut cu aproape 20.000 euro, în condiţiile în care contractul cu CJAS este de 690 lei/lună?", se spune în scrisoarea doctoriţei.

În replică, Primăria Galaţi susţine că preţurile se stabilesc prin negociere, între cumpărător şi comisie, şi nu pot fi mai mici decât preţul stabilit în raportul de evaluare.  

 

 

 

 

 

 

 

Sursa

26 April 2010