Compania de consultanta Adesso Part­ners este in negocieri cu investitori institu­tionali straini pentru proiecte imobiliare de 250 de milioane de euro, inclusiv pentru un proiect de 200 de milioane de euro in Centrul Vechi al Capitalei, a declarat, pentru „Fin.ro", Fabrizio Marzo, directorul general al firmei. „Rolul nostru este sa identificam produse imo­biliare, sa le propunem catre fonduri, banci sau investitori privati si publici", a spus Marzo.

17499-0-51974-baniplasa_705b3feef9.jpgProiectul de 200 de milioane de euro se numeste Doamnei Center si apartine dezvol­tatorului Conta Investment. Pana in prezent, etapa achizitiilor de teren din Centrul Vechi al Capitalei a costat 100 de milioane de euro, urmand ca dezvoltarea propriu-zisa sa mai coste aproape 100 de milioane de euro.

Marzo spune ca fondurile de investitii cauta proiecte in zonele ultracentrale din Bucuresti, Ti­misoara, Iasi sau Oradea, cu parcari si acces usor la servicii, si infrastructura de transport public. In 2010, Adesso Partners a inter­mediat tranzactii de 10 milioane de euro intre fonduri de investitii si dezvoltatori imobiliari din Romania si Republica Mol­dova.


Sursa

12 April 2011