Compania AdePlast a demarat lucrările la cea de-a treia facilitate de producţie de la Ploieşti, după fabrica de mortare şi cea de polistiren. În noua fabrica se va produce un tip special de polistiren, cunoscut în lumea tehnică sub numele de polistiren grafitat.

25505-constructionworker_1fac1eaa67.jpg“Prin această fabrică,  avem o premieră în România în ceea ce priveşte producţia de materiale de construcţii. Polistirenul grafitat este un material relativ nou, care reprezintă viitorul în materie de termoizolaţii, având în vedere că are un randament cu 20 de procente mai mare decât a polisternului expandat clasic, la aceeaşi grosime a plăcii”, precizează Marcel Bărbuţ, proprietarul AdePlast.

Noua facilitate de producţie se va construi în acelaşi timp cu o nouă hală de depozitare a polistirenului de faţadă standard, pe o suprafaţă de 4000 mp, necesară fabricii deja existente. Hala se va finaliza până la sfârşitul lunii august, iar până la finalul anului vor fi puse pe poziţii şi utilajele pentru producerea polistiernului grafitat. Investiţia totală în extinderea platformei industriale de la Ploieşti este 2.800.000 euro (halele de depozitare plus utilajele).

“În paralel cu această investiţie continuăm proiectul început în Moldova pentru dezvoltarea fabricii de mortare uscate de la Roman, care este în plan să se finalizeze până la sfârşitului anului, unitatea având o capacitate de 250.000 de tone anual. În spaţiul construit va activa şi un centru logistic pentru marfa AdePlast care va alimenta zona Moldovei sau care va pleca la export în Basarabia şi Ucraina”, declară Marcel Bărbuţ.

În primele 5 luni ale anului, AdePlast a înregistrat o creştere de aproximativ 31%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, atingând la 31 mai  o valoare de 58.000.000 lei.

 

Sursa

29 June 2012