Banca Transilvania susţine că îşi va continua planurile deja stabilite, de a fi o bancă cu capital românesc, salutând intrarea în acţionariatul său a Bank of Cyprus, care a cumpărat miercuri 9,7 % din acţiunile băncii, arată un comunicat publicat joi dimineaţă.

sursa:www.bloombiz.ro/"Investiţia în acţiunile TLV este un semn de încredere în bancă, în managementul, în strategia şi în viitorul Băncii Transilvania.

Banca Transilvania îşi va continua planurile stabilite - cu ajutorul acţionarilor şi al partenerilor săi strategici, BERD şi IFC - de a fi, şi de acum înainte, o instituţie bancară cu capital românesc şi unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţă", se arată într-un comunicat al băncii.

Bank of Cyprus a anunţat că a plătit 58 milioane euro (circa 250 milioane lei) pentru 9,7% din capitalul Băncii Transilvania (TLV), devenind astfel al doilea acţionar ca mărime după BERD, tranzacţia evaluând instituţia de credit românească la aproape 600 milioane euro.

Preşedintele Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă, a declarat pentru NewsIn, că banca este percepută de mulţi ca o investiţie foarte bună pe termen mediu, iar achiziţia făcută de Bank of Cyprus putea fi realizată de oricine, deoarece o participaţie mai mică de 10% nu conferă drepturi speciale, ca în cazul BERD.

"În ultima perioadă, probabil datorită preţului atractiv, au fost mai multe fonduri interesate de achiziţie şi noi am crezut că în spatele achiziţiei ar fi fost acele fonduri de investiţii care băteau la uşă. Cred că în ciuda acestui context dificil economic, mulţi investitori consideră că Banca Transilvania este o investiţie foarte bună pe termen mediu ", explică Horia Ciorcilă, Preşedintele băncii Transilvania.

 

Banca cipriotă a precizat că tranzacţia nu va avea impact asupra adecvării capitalului şi asupra indicatorilor de stabilitate financiară, explicând totodată că participaţia achiziţionată are un scop strict investiţional, deoarece a reprezentat o oportunitate de investi într-o bancă importantă de pe piaţa românească la un preţ atractiv.

17 December 2009