Oligarhul rus Roman Abramovich a cumpărat toate cele nouă apartamente de lux din două clădiri vecine din cartierul londonez Knightsbridge.

15802-roman_abramovici.jpgPotrivit ediţiei electronice a publicaţiei London Daily Mail, Abramovich intenţionează să facă din cele nouă unităţi un singur conac uriaş, care va valora în jur de 150 de milioane de lire sterline. Cele două clădiri care se învecinează cu unul dintre vestitele centre comerciale Harrods sunt considerate proprietăţi de importanţă istorică, designul lor fiind realizat de Thomas Cubitt, care a conceput anumite părţi ale Palatului Buckingham. În plus, interioarele apartamentelor au fost realizate de arhitectul John Simpson, favoritul Prinţului Charles, care a fost responsabil şi pentru Galeria Reginei, construită în incinta Palatului Buckingham în 2002.

Patronul echipei de fotbal Chelsea are de gând să transforme clădirile care au suprafaţa totală de aproape 2790 mp într-o fortăreaţă luxoasă cu cinci niveluri supraterane şi încă trei subterane. Noua casă în care Abramovich va locui împreună cu iubita sa şi fiul lor în vârstă de un an va avea şase dormitoare, fiecare cu baie proprie, două camere de oaspeţi, de asemenea cu grupuri sanitare proprii, un cinema, o piscină interioară, saună şi cameră de studiu.

Cele două case au fost împărţite în nouă apartamente în 1998. Apoi, Roman Abramovich a început să cumpere, pe rând, fiecare unitate. Prima achiziţie a făcut-o în anii '90, cu 1,2 milioane de lire sterline. În acel apartament rusul a locuit câţiva ani împreună cu fosta sa soţie, Irina.

În timp, Abramovich a reuşit să cumpere toate apartamentele, ajungând să plătească pentru cele două clădiri istorice între 15 şi 20 de milioane de lire sterline. Apoi, cu doar 1,8 milioane de lire sterline a cumpărat de la Sun Life toate drepturile asupra proprietăţii respective.


28 December 2010