Roman Abramovich a cumpărat o insulă privată situată în inima oraşului Sankt Petersburg. Oligarhul rus a dat nu mai puţin de 400 de milioane de dolari pe insula pe care vrea să construiască un muzeu de artă, care ar urma să găzduiască colecţia sa incredibilă, anunţă publicaţia Daily Telegraph.

15478-roman-abramovich.jpgInsula New Holland, pe care a achiziţionat-o Abramovich, este o fostă bază militară de acum 300 de ani, care a aparţinut marinei ruse şi care este în paragină. Numele său a fost ales datorită unor asemănări cu anumite zone din Amsterdam, capitala Olandei.

Omul de afaceri intenţionează să transforme depozitele din secolul al XVIII-lea într-un centru cultural şi comercial situat în vechea capitală imperială a Rusiei. În acest centru se va afla şi muzeul în care va fi expusă uimitoarea sa colecţie de opere de artă, în frunte cu tabloul Triptych al lui Francis Bacon, pe care Roman Abramovich l-a cumpărat în 2008 cu suma record de 86,3 milioane de dolari.

Abramovich este unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume şi, în acelaşi timp, posesorul celei mai mari colecţii de artă modernă şi contemporană.


2 December 2010