Ziua Agentului, un eveniment de top marca IMOPEDIA.ro, a început astăzi. Peste 150 dintre cele mai importante figuri ale pieţei imobiliare s-au reunit într-un singur loc pentru a dezbate cele mai arzătoare probleme ale pieţei. Ce impact va avea programul Prima Casă 4, cum ar trebui să arate legea Agentului Imobiliar pentru ca piaţa să funcţioneze la standarde înalte şi ce soluţii are agentul imobiliar pentru a ieşi din criză - sunt doar câteva dintre subiectele care vor fi dezbătute azi la Ziua Agentului.

Ziua Agentului ImobiliarÎn prima parte a evenimentului, se va discuta despre un subiect delicat: Prima Casă 4. Începe acest program cu credite mai scumpe? Iniţiativa statului de a împărţi garanţiile cu băncile este una care a atras multă atenţie, atât din partea bacherilor, cât şi a publicului larg. În esenţă, împărţirea garanţiilor se reduce la creşterea dobânzilor. Cât de mare va fi această scumpire şi ce impact va avea asupra pieţei, acestea sunt câteva aspecte care vor fi dezbătute de reprezentanţi ai FNG, oficiali bancari şi experţi imobiliari.

A doua parte este dedicată segmentului de reglementare a pieţei imobiliare. De ani de zile, oficiali ai pieţei imobiliare încearcă să stabilească nişte legi pe care să le urmeze agentul imobiliar pentru ca piaţa să funcţioneze la standarde înalte. De-a lungul timpului au fost mai multe piedici care au oprit implementarea acestui program, de data aceasta se pare că suntem mai aproape ca niciodată. Despre cum ar trebui să arate legea agentului imobiliar şi care este probabilitatea ca aceasta să se transforme în realitate, vor dezbate mai mulţi directori de agenţii impobiliare precum şi experţi în economie.

Se va discuta de asemenea despre care sunt uneltele pe care le poate folosi un agent imobiliar astfel încât să reducă la minimum impactul crizei imobiliare în munca lui. Peste 150 de specialişti din domeniu au ales să participe la Ziua Agentului, eveniment care se va încheia la finalul acestei zile.

 

 

15 April 2011