Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, le-a cerut directorilor din Primaria Municipiului Bucuresti si firmelor de salubrizare, in cadrul comandamentului pentru curatenia de primavara, care a avut loc astazi, sa ia masurile care se impun odata cu sosirea noului sezon.

17048-zilele_curateniei_a.jpg“A inceput Marea Curatenie de Primavara, program ce prevede spalarea trotuarelor, amenajarea aliniamentelor stradale, astuparea gropilor din asfalt, pregatirea parcurilor, iar in paralel cu noi, fiecare trebuie sa isi faca propria curatenie, in spatiul sau privat, pentru un oras cat mai curat. Totodata, doresc ca toate materialele publicitare deteriorate, ilegale, sa fie indepartate din statiile RATB, sau din pasaje. Am cerut inspectorilor din cadrul Directiei Inspectie si Control sa aplice amenzile cuvenite in urma controalelor pe care le vor desfasura in aceasta perioada”, a sustinut Sorin Oprescu.

Astfel, Primarul General le-a cerut operatorilor de salubrizare sa mature si sa spele trotuarele, sa acorde o mai mare atentie curatirii rigolelor, dar si salubrizarii corespunzătoare a gurilor de canal.

In ceea ce priveste parcurile din subordinea PMB, Primarul Sorin Oprescu i-a cerut directorului ALPAB sa inceapa curatenia si pregatirea acestora pentru noul sezon, prin refacearea spatiilor verzi, a locurilor de joaca existente, prin lucrari de toaletare a copacilor, replantari, refacerea gazonului si intretinerea zonelor florale.

Prezenti la comandament, reprezentantilor UTI li s-a cerut ca proiectul Netcity sa fie accelerat si sa se treaca direct la taierea cablurilor de pe stalpi daca operatorii de telecomunicatii nu colaboreaza cu Municipalitatea. “Noi tot promitem ca facem si stam cu firele pe stalpi si tragem de timp. Va rog sa va grabiti cu acest proiect”, a declarat edilul Capitalei.

Administratia Spitalelor va trebui sa refaca, sa  reamenajeze si sa salubrizeze spatiile verzi din incinta unitatilor sanitare, sa inlocuiasca mobilierul deteriorat (banci, panouri, garduri, cosuri de deseuri) si sa zugraveasca fatadele.

De asemenea, Primarul Capitalei a cerut Administratiei Strazilor sa accelereze programul de astupare a gropilor din asfalt, sa refaca si sa inlocuiasca indicatoarele si semafoarele deteriorate, sa indeparteze materialele publicitare deteriorate si a celor afisate in afara locurilor special amenajate din pasaje, sa refaca aspectul estetic (revopsire) pentru gardurile despartitoare dintre sensurile de circulatie si sa acorde atentia cuvenita strazilor si bulevardelor care au intrat in reabilitare:

1.    Splaiul Unirii
2.    Sos. Vitan Barzesti
3.    Str. Luica
4.    Calea Ferentari
5.    Drumul Sarii (astazi se lucreaza)
6.    Bd. Uverturii (maine seara)
7.    Bd. Unirii
8.    Str. Izvor
9.    Calea Rahovei (astazi se lucreaza)
10.    Str. Sebastian (astazi se lucreaza)
11.    Bd. Regina Elisabeta
12.    Bd. Kogalniceanu
13.    Drumul Taberei
14.    Bd. Eroilor
15.    Calea Plevnei
16.    Calea Crangasi
17.    Calea Rahovei (astazi se lucreaza)
18.    Bd. I. Maniu (astazi se lucreaza)
19.    Str. Marasti
20.    Splaiul independentei
21.    Piata Presei Libere
22.    Sos. Fundeni
23.    Vasile Lascar
24.    Pod Timpuri Noi
25.    Str. Sportului
26.    Str. Ritmului
27.    Sos. Industriilor
28.    Calea Floreasca
29.    Sos. N. Titulescu
30.    Str. Maria Rosetti
31.    Str. popa Petre
32.    Calea Mosilor
33.    Bd. Sincai
34.    Bd. Tineretului
35.    Str. Nasaud

15 martie 2011

Serviciul pentru Relaţia cu Mass-Media
etaj I,  camera 4
e-mail: [email protected]

15 March 2011