Marţi, 15 mai 2011. O dată istorică pentru întreaga breaslă a specialiştilor în imobiliare. Astăzi celebrăm Ziua Agentului Imobiliar în cadrul Galei Agentului Imobiliar. Peste 150 de specialişti în domeniu s-au reunit la iniţiativa IMOPEDIA.ro pentru a discuta despre problemele, dar şi punctele forte ale pieţei imobiliare în acest moment, precum şi pentru a face planuri de viitor.

24760-gala_agentului_imobiliar.jpgPentru o mulţime de specialişti atât de atent aleasă, IMOPEDIA.ro a pregătit un eveniment premium, ca întotdeauna. Tocmai de aceea, şi speakerii sunt nume de marcă. Unii dintre ei încă sunt un secret, până la momentul intrării în scenă, dar vă putem dezvălui numele din prima parte a evenimentului. Astfel, primul care va deschide discuţia va fi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

„Bucureştiul este un oraş cu potenţial, dar totodată, unul care pune foarte multe obstacole în calea celor care lucrează în domeniul imobiliar, de la constructori la agenţi imobiliar. Discuţiile despre terenuri şi accesibilitatea lor, despre legi şi birocraţie, despre uşile la care trebuie să baţi atunci când vrei să rezolvi o problemă, sunt mai mult decât bine-venite într-o breaslă în care acestea sunt provocările zilnice. Iar primarul general al Capitalei deţine toate răspunsurile necesare”, spune Răzvan Muntean, general manager IMOPEDIA.ro.

Edilul-şef al Capitalei va fi urmat de unul dintre cele mai controversate subiecte de discuţie între specialiştii din imobiliare: reprezentare exclusivă sau intermediere? Reprezentarea exclusivă este văzută de o parte din industria imobiliară ca fiind soluţia pentru educarea pieţei imobiliare româneşti. Cu toate acestea, numărul celor care şi reuşesc să implementeze acest sistem este insignifiant.

„Reprezentarea exlusivă nu are încă foarte mulţi adepţi în România spre deosebire de Statele Unite unde ponderea acestora este covârşitoare. Şi asta pentru că deocamdată pe piaţa imobiliară românească conceptul nu a fost bine înţeles şi evident mulţi agenţi imobiliari sunt reticenţi în a-l pune în practică”, este de părere Răzvan Muntean, general manager IMOPEDIA.ro.

Astfel, IMOPEDIA.ro a organizat două grupuri: unul format din specialişti în reprezentare exclusivă, celălalt – al celor care susţin stilul clasic de lucru în imobiliare, intermedierea. Într-o dezbatere amplă, cele două echipe vor încerca să îşi demonstreze fiecare punctul de vedere.

Acesta este doar începutul programului prin care IMOPEDIA.ro sărbătoreşte Ziua Agentului Imobiliar. Vă vom ţine la curent cu toate noutăţile discutate în cadrul evenimentului.

CITEȘTE ȘI A început numărătoarea inversă: mâine celebrăm împreună agentul, la Gala Agentului Imobiliar

 

15 May 2012