Fotbalistul Robert Niţă s-a numărat printre vizitatorii de ieri ai Regatei Imobiliare.

Fostul jucător al echipei Rapid a venit împreună cu iubita şi băieţelul lui pentru a cântări ofertele imobiliare de la târg. Robert nu este numai un potenţial cumpărător, ci şi un investitor în piaţa imobiliară.

"Ne uităm după o casă sau un apartament cu patru camere în Bucureşti. Am mai fost şi la alte târguri imobiliare, testăm piaţa. Ţinând cont şi de perioada aceasta de criză trebuie să fim mai atenţi cu investiţiile.

Caut o proprietate care să aibă o cale uşoară de acces, să fie dezvoltată din punct de vedere al infrastructurii, să aibă şcoli, loc de joacă pentru copii, parcare, un supermarket sau hipermarket în apropiere. Preţul este un alt criteriu important" a declarat Robert Niţă.

Ca mulţi sportivi, Robert Niţă a fost şi el atras de afacerile imobiliare. A pornit afacerile pe vremea când piaţa era pe val, iar câştigurile tentau pe oricine.

"Am şi ceva terenuri şi ceva proprietăţi de vânzare, dar deocamdată studiem piaţa pentru că este perioada aceasta de criză şi nimeni nu se aruncă să investească sume mari. Când am ales să investesc în piaţa imobiliară? Când a făcut-o toată lumea cu ani în urmă, au fost şi oameni care şi-au vândut casele şi s-au mutat cu chirie ca să investească în domeniul imobiliar", apreciază Robert Niţă.

"Ne confruntăm în România cu o barieră mentală, în momentul în care propunem mobilarea unei terase pentru că bugetele pe care noi ne aşteptăm să fie alocate pentru amenajare nu sunt aceleaşi cu cele pe care clienţii noştri şi le propun.

Trebuie să investim mai mult pentru zona de confort, în spaţiul exterior pe care îl deţinem, trebuie să facem aceste investiţii pentru că mobilierul exterior trebuie să reziste mai mult şi trebuie să aibă mai multe proprietăţi decât mobilierul de interior. Când achiziţionăm un mobilier exterior trebuie să fim siguri că acel mobiler va dura, va fi rezistent la intemperii ", susţine Elena Suciu, director Harmony Design.

Un punct de atracţie al târgului sunt vilele de lux din Grecia, de la malul Mării Egee. Chiar dacă unii vizitatori nu caută în mod special o locuinţă acolo, sunt totuşi interesaţi să facă o comparaţie cu oferta din ţară.

"Cumpărătorii de lux din Grecia ştiu foarte bine ce vor, trebuie să vii cu o ofertă foarte bine pusă la punct, trebuie să fie bine poziţionate, apartamentele trebuie să fie de foarte bună calitate", susţine George Marinică, reprezentat Orfeas.

"Ne aşteptăm la un număr mare de vizitatori astăzi şi mâine. În acest weekend au venit foarte mulţi turişti pe litoralul românesc. Vizitatorii Regatei Imobiliare nu sunt atraşi numai de ofertele imobiliare prezentate de expozanţii noştri, ci şi de maşinile de lux prezente la eveniment", a declarat Răzvan Muntean, directorul Imopedia.ro

Vizitatorii pot consulta astăzi ofertele târgului imobiliar începând cu ora 17,00 până la 23,00. Mâine în ultima zi de târg, programul este de la 11,00 la 16,00.

7 August 2010