85 mil. euro pentru New Town Residence
Curierul National - 29.08.2006
 

Compania nord-irlandeza Mivan va investi 85 mil. euro in dezvoltarea unui proiect rezidential in Dristor cu 655 de apartamente, au declarat ieri surse din piata de profil, citate de Mediafax.

Lucrarile de constructie pentru complexul New Town Residence, cu o suprafata de 23.000 mp, vor cuprinde doua etape si vor incepe in ultimul trimestru al acestui an.

Prima etapa va cuprinde 290 de apartamente de una, doua, trei si patru camere, cu suprafete cuprinse intre 39 mp si 135 mp si 27 de apartamente duplex cu trei, cinci si sase camere, cu suprafete de 70 mp pana la 175 mp. Primele apartamente urmeaza sa fie livrate pe piata la sfarsitul anului 2007 sau inceputul anului 2008.

Proiectul se adreseaza familiilor cu venituri medii si este promovat de compania imobiliara CB Richard Ellis. Pe langa ansamblul propriu-zis de apartamente, New Town Residence va cuprinde o zona comerciala, gradinita si sala de fitness. Finantarea proiectului este facuta de Fabian Romania Property Fund, care detine in Bucuresti doua imobile de birouri, Cascade Office Building si Floreasca Business Center din Bucuresti. Developerul va dezvolta si un complex comercial de tip mall, cu o suprafata totala de 30.000 mp situat in zona de sud-vest a Capitalei.

Noul centru comercial va fi denumit Liberty Center, si va fi amplasat pe structura unui fost centru comercial a carui structura a fost construita inainte de '89.

In parteneriat cu grupul britanic Kier, Mivan a castigat, in anul 2000, un contract cu o valoare de 80 de milioane de lire sterline, pentru constructia de locuinte sociale, modernizarea sistemului de alimentare cu apa in mai multe judete din Romania. Consortiul Mivan-Kier a dorit sa participe si la administrarea proiectului "Suceava-Utilitati si mediu la standarde europene", insa a anuntat, in 2002, ca se retrage din cursa din cauza volumului mare de lucru prevazut in caietul de sarcini.

Grupul Mivan are sediul central in orasul Antrim din Irlanda de Nord, cu activitati in sectoare diverse, de la domeniul imobiliar la telecomunicatii, derulate in Europa, Asia si SUA.


Diana Drinceanu
Curierul National
 

29 august 2006